برندسازی صنایع دستی، اولویت پژوهشی استان اردبیل
به گزارش مجله شرقیا، مسئول آموزش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از انتخاب طرح بسته بندی و برندسازی صنایع دستی با رویکرد رشته های بومی به عنوان اولویت پژوهش استان اطلاع داد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، سید صادق حسینی مسئول آموزش این اداره کل، امروز چهارشنبه 17 مرداد در جلسه کمیته آموزش و پژوهش اداره کل توضیح داد: اولویت های تحقیق و پژوهش معاونت های اداره کل اخذ شده و در نهایت سه طرح به عنوان اولویت های اصلی انتخاب شده است.
او اضافه نمود: به غیر از بسته بندی و برندسازی صنایع دستی که به عنوان اصلی ترین اولویت پژوهشی استان برگزیده شد، شناسایی و تدوین الگوهای کسب و کارهای نوین، فن آورانه و زودبازده گردشگری به ویژه در زمینه طراحی اقامتگاه های بوم گردی روستایی اولویت دوم است.
به گفته مسئول آموزش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، اولویت سوم پژوهشی نیز پژوهش در مستندات، مستند نگاری وضعیت، آسیب شناسی، منشا یابی و گونه شناسی سنگ ها، ارائه طرح حفاظت و مرمت مجموعه، راه اندازی کارگاه حفاظت و مرمت سیار در شهریری مشکین شهر است.
حسینی اضافه نمود: اولویت های پژوهشی به کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش و فناوری استان اردبیل معرفی شده و در نهایت بعد از تایید با همکاری مراکز دانشگاهی استان عملیاتی خواهد شد.
او بیان داشت: در راستای اجرای بند ب ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه دستگاه های اجرایی می توانند یک درصد از اعتبارات هزینه ای تخصیص یافته را به امور پژوهشی و توسعه فن آوری اختصاص دهند.
مسئول آموزش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تاکید نمود: طرح های پژوهشی مصوب باید در سامانه سمات (سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقاتی) وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری ثبت و پس از اخذ کد رهگیری اقدامات پژوهشی صورت پذیرد.
او به ضرورت تدوین تقویم آموزشی استان نیز اشاره و تاکید نمود: این تقویم می تواند متناسب با نیازهای آموزشی استان در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تدوین گردد.
مسئول آموزش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین به ضرورت آموزش کارکنان تاکید و از اجرای برنامه های منسجم در آینده نزدیک اطلاع داد.
منبع: میراث آریا