سرگذشت برترین ساندویچ ژاپنی
به گزارش مجله شرقیا، ساندویچ های ژاپنی بسیار خوب هستند، اما در خصوص یکی از ساندویچ های آن باید بگوییم که در سطح دنیا ممتاز است.
اگر به مغازه ای که ادعای فروش مواد غذایی ژاپنی دارد بروید، موادی به غیر از چند تکه نان، پنیر و خرده گوشت گیرتان نخواهد آمد. فروشگاه های بزرگ هم تمام موادی که شما برای داشتن یک ساندویچ خوب ژاپنی احتیاج است را ندارند. قدمت ساندویچ در ژاپن بیش از صد سال است. در سال 1899، شرکت ژاپنی او فنا-کن (Ofuna-ken) فروش جعبه های ساندویچ را در یکی از ایستگاه های شهر کاناگاوا آغاز کرد. این ایده یکی از بنیان گذاران شرکت بود که تازه از سفر به آمریکا بازگشته بود و فرهنگ داشتن غذا سر کار از طریق کارمندان را تجربه نموده بود؛ بنابراین اولین ساندویچ به عنوان جعبه ناهار ساندویچی در ژاپن فراوری و عرضه شد. نام این ساندویچ کات سو است.
اما این اولین ساندویچ فراوری شده در ژاپن نبود. آمریکایی ها در سال 1850، ژاپنی ها را مجبور به ساختن رستوران ها، کافه ها و رستوران هایی در شهرهای بزرگ همچون توکیو و یوکوهاما کردند؛ اما این مکان ها فقط برای آمریکایی ها بود و ژاپنی ها توانایی استفاده از آن ها را نداشتند. ویژگی ساندویچی که شرکت اوفنا فراوری نموده بود، در دسترس بودن آن برای عموم مردم در ژاپن بود. سال اول فروش در ساندویچ از گوشت ژامبون وارداتی استفاده شد، اما در سال دوم ژامبون بدون استخوان ژاپنی داخل ساندویچ ها پر شد.
این سبک از ساندویچ و برش های آن هنوز هم در ساندویچی هایی که مکان اصلی فروش آنجا ایستگاه های قطار یا مترو است، رایج است. گوشت با پنیر، برش های خیارشور تمام چیزی است که ساندویچ اصیل ژاپنی را تشکیل می دهد. این ساندویچ نمونه مشابه ساندویچ تخم مرغ است که در فروشگاه ها و خانه های ژاپنی وجود دارد. اگر از دستور تهیه این ساندویچ ژاپنی خوش تان نیامده است، می توانید به سراغ یک ساندویچ دیگر بروید؛ ساندویچی که رستوران ایش هاتن ادعا دارد از سال 1935 آن را می سازد. نام این ساندویچ کوزوو است. کسانی که هوادار ساندویچ تخم مرغ بودند، با اضافه کردن یک کتلت گوشت روی ساندویچ هیچ مسئله ای نداشتند و بسیار هم استقبال کردند. این کتلت، باعث افزایش محبوبیت ساندویچ کوزوو شده که همان ساندویچ تخم مرغی اصیل است.
رستوران های دیگر هم آغاز به تقلید از ساندویچ کات سو به همراه افزودنی های مخصوص خودشان کردند تا ساندویچ های دیگری به همین شکل فراوری نمایند. تمام شهرهای ژاپن پر از انواع این ساندویچ ها شده است. یکی از محبوب ترین شکل دیگر این ساندویچ، ساندویچی است که پس از جنگ جهانی دوم و به صورت اتفاقی با جایگزینی میگو سرخ شده به جای گوشت تهیه شد. این کار در ابتدا ریسک بود، اما ژاپنی ها از میگوی سرخ شده استقبال خوبی کردند. اگر غذای دریایی دوست دارید، این ساندویچ را نباید فراموش کنید.
در کنار تغییر مواد داخل ساندویچ، مزه هایی هم از طریق تکه های دیگر مواد غذایی در کنار گوشت سرخ شده، به محبوبیت این ساندویچ ها یاری فراوانی کرد. از جمله دستور تهیه های ابتکاری اضافه کردن کلم خردشده در کنار ساندویچ میگو سرخ شده بود که محبوبیت خوبی در میان هواداران غذاهای دریایی پیدا کرد.
کات سو ساندویچی ساده بود که به مرور زمان توانست جای خودش را در وعده غذایی ژاپنی ها باز کند و امروزه در هر مغازه ژاپن تعداد زیادی ساندویچ کات سو روی قفسه ها به فروش می رسند.
منبع: کجارو / kotaku.com