صدور چهارمین مجوز فعالیت مجموعه داری در آذربایجان شرقی
به گزارش مجله شرقیا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از صدور چهارمین مجوز فعالیت مجموعه داری در شهرستان جلفا خبر داد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، مرتضی آبدار مدیر کل میراث فرهنگی این استان، با بیان این خبر گفت: مجموعه داری از فعالیت های ارزشمند دوستداران تاریخ، فرهنگ و هنر است، که از روی عشق و علاقه وافر خود بدون قصد تجارت، میراث گرانبهای نیاکان برای آیندگان گردآوری و نگهداری می نمایند که به درستی می توان از مجموعه داران به عنوان حافظان آثار فرهنگی هنری و تاریخی یاد کرد.
وی ادامه داد: مجموعه داری و مجموعه دارها ظرفیت بزرگی برای تبریز و استان هستند و باید از این خصیصه فرهنگی مردم و علاقه به گردآوری اشیای فاخر با توجه به ارزش فرهنگی - تاریخی و هنری استفاده کرد و امکان برگزاری نمایشگاه های انفرادی یا گروهی برای بازدید عمومی یا چاپ و نشر و معرفی آثار موجود در مجموعه ها فراهم آورد، چراکه اجتماع آثار هویتی مستقل ارزش و هویتی مضاعف به وجود می آورد که می توان در راستای جذب گردشگران داخلی و خارجی استفاده کرد.
آبدار در این راستا تشریح کرد: مجوز فعالیت مجموعه تاریخی فرهنگی رحمن زاده که براساس علاقه شخصی آقای داریوش رحمن زاده با گردآوری آثار فرهنگی، تاریخی و هنری مجاز مربوط به دوره معاصر، صادر شده است، به لحاظ تعدد و تنوع آثار، مجموعه ارزشمندی به شمار می رود. از این رو جهت ارج نهادن و صدور مجوز فعالیت رسمی، مجموعه داران این حوزه، پروانه مجموعه داری برای این مجموعه از سوی اداره کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور صادر شد.
مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: در سال های گذشته برای سه مجموعه خصوصی صدا، خودروهای کلاسیک تبریز و مجموعه دستگاه های چاپ و صحافی معاصر نیز ازسوی اداره کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور مجوز صادر شده است.
آبدار در پایان تاکید کرد: بر اساس ماده 20 آیین نامه مدیریت ، ساماندهی ، نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی - تاریخی منقول مجاز، کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی که نسبت به گردآوری و نگهداری اموال فرهنگی تاریخی و هنری ایرانی یا خارجی اقدام می نمایند، باید از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پروانه مخصوص دریافت نمایند. مجموعه داران خصوصی می توانند با اخذ پروانه تاسیس موزه و از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و تحت نظارت علمی و فنی سازمان مذکور موزه خصوصی تاسیس نمایند .
منبع: میراث آریا