نمایش آثار تمدن ایران در مکزیک، آلمان و ارمنستان

به گزارش مجله شرقیا، نمایشگاهی از آثار تمدن ایران در مکزیک، آلمان و ارمنستان با توافق های انجام شده برپا می گردد.

نمایش آثار تمدن ایران در مکزیک، آلمان و ارمنستان

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور مکزیک هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور مکزیک از مکزیکوسیتی و کانکون دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی گفت که طبق برنامه ریزی، نمایشگاه های ما به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می گردد. به عنوان مثال نمایشگاه گذری بر تمدن ماناها که در موزه ملی در حال برگزاریست، یک نمایشگاه داخلی است و بعد از تهران به استان کردستان که این آثار عمدتا متعلق به آن خطه هستند، خواهد رفت و در شهر زیویه سقز یکصد اثر از این دوره به نمایش گذاشته خواهد شد یا نمایشگاهی که در ماه های آینده از آثار تمدن کاشان در موزه ملی برپا خواهیم کرد.

وی اضافه نمود که در بخش نمایشگاه های خارجی نیز با بعضی مراکز تحقیقاتی، موزه های ملی کشورها تفاهم نامه امضا نموده ایم. در فروردین سال آینده نمایشگاهی در شهر بن آلمان درباره آثار دوره نوسنگی و آثار قبل از دوره هخامنشی برپا می کنیم، که آثار توسط کارشناسان آلمانی در حال آنالیز و انتخاب هستند و در عظیم ترین تالار هنری و نمایشگاهی جمهوری فدرال آلمان به نمایش گذاشته می شوند.

رئیس موزه ملی بیان نمود که اکنون مکزیک تقاضا داده تا یک نمایشگاه از آثار دوره اسلامی در شهریور سال آینده در آن کشور برگزار کنیم و با وجود اینکه تعداد آثار درخواستی 14 قلم بیشتر نیست اما از ارزش بالایی برخوردار است و کشورهای دیگر هم در نمایشگاه حضور خواهند داشت.

نوکنده اضافه نمود که مدت زمان نمایشگاه های ما در خارج از کشور معمولا سه ماهه است و بعد از آن، طرف مقابل ما درخواست تمدید می نماید و این درخواست برای رد یا تایید در یک شورا آنالیز می گردد و ممکن است گاهی نمایشگاهی که در یک کشور برگزار شده عینا در کشور دیگر هم برگزار گردد.

وی ادامه داد که انعقاد قرارداد یا تفاهم برای ارائه آثار کشورمان در سایر کشورها از چند طریق امکانپذیر می گردد. گاهی اوقات این تفاهم ها بین رئیس جمهوران دو کشور انجام می گردد، گاهی وزیران فرهنگ و در پاره ای موارد بین سازمان های میراث فرهنگی دو کشور صورت می پذیرد اما از آنجا که موزه های ملی بعضی کشورها به دلیل اهمیت و اعتباری که دارند از استقلالی رای برخوردارند به طور مستقل اقدام می نمایند.

نوکنده تاکید نمود که در تفاهم هایی که صورت میگیرد، برگزاری نمایشگاه فقط یک بخش از تعهدات متقابل را شامل می گردد و تبادل کارشناسان، پژوهش روی مواد موزه ای از دیگر بخش ها است. مثلا برای نمایشگاه آلمان یک توافق پنج ساله داریم که همه این بخش ها را شامل می گردد.

وی اضافه نمود که پیش از این نیز یک نمایشگاه مشترک با آلمانی ها در تهران داشتیم با عنوان ایران 55 که پژوهش های 55 ساله باستان شناسان آلمانی را در ایران هدف قرار داده بود و با نمایش آثار مرتبط موجود در موزه ملی، 55 سال فعالیت های مشترک کارشناسان را در حوزه باستان شناسی مرور کردیم.

رئیس موزه ملی ادامه داد که در مجموع دغدغه های برگزاری نمایشگاه که فواید علمی، فرهنگی و حتی فایده های اجتماعی و سیاسی زیادی دارد مراحل سخت دیگری هم دارد که بعد از تفاهم و مطالعه و انتخاب اشیا، بسته بندی، حفاظت، انتقال و بیمه سنگین آن را شامل می گردد.

وی در پاسخ به پرسش درباره برگزاری نمایشگاه موزه ای در کشورهای همسایه نیز اعلام کرد که اکنون با ارمنستان تفاهم نامه ای امضا کردیم که آثاری از دوره اورارتو در نمایشگاهی یک بار در تهران و یکبار در ایروان به صورت مشترک برپا کنیم که این تفاهم در مجاری دیپلماتیک در حال آنالیز است.

منبع: کجارو
انتشار: 8 تیر 1400 بروزرسانی: 8 تیر 1400 گردآورنده: sharghia.ir شناسه مطلب: 1690

به "نمایش آثار تمدن ایران در مکزیک، آلمان و ارمنستان" امتیاز دهید

1 کاربر به "نمایش آثار تمدن ایران در مکزیک، آلمان و ارمنستان" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نمایش آثار تمدن ایران در مکزیک، آلمان و ارمنستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید