میانگین هدر رفت آب در کشور چقدر است؟

به گزارش مجله شرقیا، به گزارش خبرنگاران، وزیر نیرو با اشاره به شرایط وخیم هدر رفت آب در کشور گفت: میانگین هدر رفت آب در کشورمان 20 درصد است که این میزان در برخی منطقه ها به 50 درصد نیز می رسد و به همین علت در دنیای کنونی در مدیریت های منابع آب ارزشمندترین مورد آب پساب بهداشتی و تصفیه شده است.

میانگین هدر رفت آب در کشور چقدر است؟

ایرنا نوشت، علی اکبر علی اکبر محرابیان شامگاه سه شنبه در جلسه جلسه مشترک مدیران صنعت آب و برق استان زنجان با اشاره به اینکه در کنار نارسایی های مسائل حوزه آب باید واقع بین به فکر حل آن بود افزود:

خوشبختانه طی بازدید انجام گرفته مصوبات سفر حوزه آب و برق رییس جمهوری به خوبی این استان در ر حال پیشرفت است و تمامی طرح های مصوب شده یا فعال بود و یا در مرحله نهایی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه طرح های سد سازی و نیروگاهی حوزه آبفا نسبت به گذشته خیلی فعال تر شده است، گفت: طی بازدید اجرا شده از نیروگاه آریان مقررد بود که در سال به 1402 بهره برداری برسد و با یکسال فشرده کردن

عملیات و تسریع این طرح بسیار مهم و ارزشمند در آستانه تابستان به مراحل خوبی رسیده است.

به گفته این عضو کابینه سیزدهم، در بخش بخار این نیروگاه مقرر شده بود طی نیمه دوم 1402 به بهره برداری که تصمیم گیری شد که در اردیبهشت سال یاد شده انجام گیرد.

محرابیان با اشاره به موضوع مهم آب و اینکه بسیاری از نارسایی ها و نقدها مطرح شده صحیح بیان می شود افزود: با تکمیل طرح های نیمه تمام بخشی از مسائل این بخش مرتفع می شود چرا که طرح های استان زنجان هنوز به هدف نرسیده به عنوان مثال سدی درحال ساخت است که هنوز طعم شیرین آب را مردم نچشیده اند.

وی با اشاره به اینکه تا به امروز قطره ای به کسی نرسیده است گفت: اعتبارات فراوانی هزینه شده ولی به مرحله نهایی نرسیده که مردم از این شرایط ناراضی هستند که مهمترین کنونی تکمیل طرح های نیمه تمام است که بخشی از مسائل به این طرق حل می شود.

وزیر نیرو در خصوص مسائل مطرح شده از طریق کنندگان مجلس در خصوص مدیریت منابع آبی گفت: اگر به این مطالب از جنبه مثبت نگاه شود که مدیریت فعلی آب شاید پاسخگوی نیازهای 30 یا 20 سال گذشته بود، ولی این نحوه مدیریتی در مقطع فعلی پاسخگو نیست، چرا که کشور و همچنین زنجان پیشرفته است.

این عضو کابینه سیزدهم با تاکید بر اینکه در صورت عدم نهادینه کردن مدیریت آب در استان ها نمی توان پاسخگوی حجم انتظار بود، گفت: رعایت عدالت را باید مد نظر داشت و در این میان بی عدالتی مولفه ای است که موجب نارضایتی عمیق مردم می شود ممکن است کمبودها را تحمل کنند اما بی عدالتی را تاب نمی آورند.

این مسول شفافیت در تخصیص آب و رعایت دقیق قانون را از دیگر مولفه های مهم مدیریت منابع آب در کشور اظهار داشت و گفت: از روزی که وارد وزارتخانه شدم، جلساتی متعدد و مستمر با حضور اهل فن و نخبگان، متخصصان کشاوزری، صنعت و نظام مدیریت آب در کشور را بازنگری کرده ایم که امروز یک وفاق کامل و کلی وجود دارد که مراحل تصویب آن حدودی طی شده، در مرحله طرح شورای عالی آب است.

محرابیان با اشاره به اینکه در این نظام 2 ویژگی تخصیص ها و به درون استان ها و با حضور ذینفعان و صاحب امتیازها در اتاق های دربسته انجام می شود افزود: میزان آب روان و آبهای تحت الارضی الزاماتی دارد که این موارد با حضور ذینفعان در استان ها تصمیم گیری می شود.

وزیر نیرو مطالب مطرح شده در خصوص سد تالوار و آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت من به دلیل سابقه اجرایی که در دولت اسبق داشتم هم از این بازدید کردم و موقعیت امروز این سد با 10 سال پیش هیچ تفاوتی نکرده و در واقع در این مدت هیچ آبی از این سد به دست کسی نرسیده، که در خصوص تخصیص آب سخن گفته می شود هر چند نارضایتی حق شماست ولی باید متوجه بود که با وجود اعتبارات زیادی که هزینه شده است، هیچ کاری در این سد انجام نشده است.

وی نهادینه کردن مدیریت آب در استان ها را از راهکارهای حل مسائل موجود در حوزه آب عنوان و تاکید کرد: رعایت عدالت در توزیع آب، شفافیت در تخصیص و در نهایت رعایت دقیق قانون از راهکارهای حل مسائل موجود در این حوزه است.

این مسوول با بیان بر اینکه شرایط آبیاری در کشاورزی ایران در دو بخش آبی و دیم با همه دنیا فرق دارد، گفت: الگوی کشت و راندمان موجب شده انگونه که باید و شاید نتوانیم از منابع موجود استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: منابع آبی از جمله آب های سطحی ناپایدار هستند اما پساب تصفیه شده دائمی بوده که امسال در لایحه بودجه کشور تنظیم آیین نامه های باز تخصیص پساب مورد توجه قرار گرفته تا بتوان نیازهای اساسی را در این حوزه تامین کرد.

وزیر نیرو به موضوع بررسی تخصیص آب در زنجان نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع مهم بطور حتم پیگیری خواهد شد هر چند پیشنهادات ارائه شده از سوی مسوولان و کنندگان استانی مثبت است، اما نیازمند کار کارشناسی است.

وی با بیان اینکه بنابراین یک تیم مشترک بین استان و وزارتخانه تشکیل می شود تا پاسخگویی به پیشنهادها بعد از بررسی در آن تیم ارائه شود گفت: رعایت عدالت و شفافیت در امور بسته ایم، پایبند هستیم که می توان با اقداماتی عقب ماندگی های زنجان را در حوزه تخصیص آب، تامین کرد.

محرابیان با بیان اینکه خط انتقال آب به منطقه از تالوار همین امسال آغاز خواهد شد، گفت: ما متعهد به تامین حقوق مردم منطقه از این سد هستیم.

این مسوول همچنین به آغاز اجرای طرح جهاد آبرسانی به روستاهای کد دار استان اشاره و خاطر نشان کرد: پیشنهاد در این خصوص تشکیل جلسه به صورت هفتگی و برآورد اقدامات اجرا شده است چرا که تخصیص اعتبار در این این حوزه 100 درصد و نقدی بوده و اگر اعتبارات در این طرح جذب نشوند مسوولان استانی کم کاری کرده اند.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 18 تیر 1401 بروزرسانی: 18 تیر 1401 گردآورنده: sharghia.ir شناسه مطلب: 2094

به "میانگین هدر رفت آب در کشور چقدر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میانگین هدر رفت آب در کشور چقدر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید