25 ابزار و سرویس رایگان و بسیار کاربردی که در اینترنت یافت می شوند
به گزارش مجله شرقیا، اینترنت مکان بسیار شگفت انگیزی است. شما می توانید در آن به پاسخ پرسش هایی برسید که پیش از این تنها با پرسش از خبرگان فن یا جستجوی بسیار در کتابخانه ها، قادر به آن بودید. اینترنت همه انسان ها را در ارتباط تنگاتگ با هم قرار داده و مدت زیادی است یک شاخص رفاه و فراتر از آن یک حق اساسی انسانی هم به حساب می آید.
اما جالب است بدانید که در اینترنت ابزارهای رایگانی وجود دارد که خیلی وقت ها ما تصور می کنیم تنها نسخه پولی آنها وجود دارد. ما گاهی در اینترنت سرویس هایی پیدا می کنیم که کار نرم افزارهای پیچیده پولی را انجام می دهند.
در این پست تعدادی از جالب ترین آنها را با شما به اشتراک می گذارم:
1- Photopea
یک کلون فتوشاپ است و جالب است که کاملا رایگان هم است. فقط یک سری آگهی در سایدبار نمایش می دهد که مزاحم هم نیستند.
2- پروژه گوتبرگ
خیلی ها با پروژه گوتنبرگ آشنا هستند و خیلی ها هم هنوز نه!
اگر جوینده باشید می توانید در این سایت، انبوهی از کتاب های کلاسیک را پیدا کنید. خودم زمانی از این سایت برای پیدا کردن نسخه اصلی کتاب ها، مقایسه آنها با ترجمه ها و زبان آموزی خودآموز استفاده می کردم.
3- آموزشگاه خان
انبوهی از دوره های آموزشی در زمینه های که فکرش را هم نمی توانید بکنید در سایت آموزشگاه خان پیدا می شوند.
با یاری آموزشگاه خان می توانید در دوره دانشگاهی معتبر شرکت کنید و حتی در زمینه هایی که جدا از پیش زمینه تحصیلی روتین شما هستند، دانش و تجربه کسب کنید.
4- Skiplagged
این ابزار البته به درد ما نمی خورد. اما کارکرد خیلی جالبی دارد و از سوء استفاده اقتصادی خطوط هوایی از مشتری ها جلوگیری می نماید. Skiplagged محاسبه می نماید که برای رفتن از شهر A به B کدام خوط هوایی به صرفه تر هستند و حتی به شما نشان می دهد که اگر به وسیله یک شهر واسط و تعویض پرواز در آن شهر، سفر کنید تا چه حد می توانید صرفه جویی کنید.
عملکرد این سایت آنقدر خوب که خطوط هوایی یوناتید از آن شکایت کرد.
5- Scihub
انبوهی از کتاب های دانشگاهی و تکست بوک ها را می توانید در این سایت پیدا کنید.
6- My 90s TV
این یکی واقعا جالب است. این سایت یک طور تلویزیون نوستالژی یاب است و روی پوسته یک تلویزیون قدیمی شوهای تلویزیونی قدیمی، موزیک ویدئو و فیلم و تریلر از دهه 70، 80 و 90 به شما نشان می دهد.
7- سایت Archive
با این یکی، بسیاری از شماها آشنا هستید. سایت آرشیو، آرشیو بایگانی واقعی وب و فرهنگ محسوب می گردد. در آن هر چیز قدیمی باارزشی از بازی های DOS تا کتاب ها و مجله های قدیمی و حتی نسخه قدیمی ذخیره شده سایت هایی که بعضی از آنها دیگر وجود خارجی ندارند را می توانید پیدا کنید.
8- Gimp
Gimp را که می شناسید؟! یک ویرایشگر عکس رایگان با امکاناتی قابل مقایسه با امکانات پایه فتوشاپ است.
9- Freecycle
سرویس اینترنتی بسیار جالبی برای خلاص شدن از شر وسایل و کالاهایی که دیگر به کارتان نمی آید و قصد هم ندارید مدت زیادی منتظر بمانید تا خریداری برای آنها پیدا گردد.
10- سایت Unsplash
گاهی پیدا کردن عکس های باکیفیت در یک زمینه که مشمول حق امتیاز هم نباشند، سخت می گردد. به یاری Unsplash شما می توانید در دنیای از عکس های رایگانی که خود عکاس ها حق استفاده رایگانشان را داده اند، بچرخید و از آنها بهره ببرید.
11- 1aauto، تعمیرکار خودروی خود باشید
در گام اول ممکن است تصور کنید که این سایت تنها یک سایت فروش و تامین قطعات خودرو است. اما به یاری ویدئوهای آن می توانید با قطعات خودرو آشنا شوید و دریابید که چگونه می توانید آنها را جاگذاری کنید و خودروی خود را تعمیر کنید.
12- سایت Camelcamelcamel
سایتی که قیمت یک کالا را در سایت های فروش مختلف با هم مقایسه می نماید تا شما ارزان ترین جا را بتوانید پیدا کنید. در ایران هم البته ما سایت هایی با کارکرد مشابه این داریم. اما چه سود که اغلب قیمت ها بسیار بالا هستند و تفاوت قیمت ها هم چشمگیر نیست!
13- سایت آموزش زبان Duolingo
سایتی برای آموزش زبان های مختلف.
14- سایت Futureme
می خواهید برای خودتان سال ها بعد ایمیلی فرستاده گردد؟ تصور کنید که برای خودتان تبریک تولد بفرستید یا برای خودتان در یکی دو دهه بعدی ایمیل بفرستید و اهداف و آرزوهای کنونی خودتان را بنویسید و بپرسید که چه نموده اید و به کدام یک از آنها دست یافته اید؟
البته اگر این سایت و شما تا آن موقع جان به سلامت برده باشند!
15- Zotero
وسیله ای رایگان برای پژوهش و ترکیب منابع اطلاعاتی مختلف با هم و ارجاع دادن راحت چه به صورت پانویس و چه داخل متن به منابع مورد استفاده.
16- Library Genesis
باز منبع دیگری برای پیدا کردن تکست بوک و کتاب های آموزشگاهک
17- Terms Of Service; Didnt Read
ما اغلب شرایط استفاده از سرویس ها را اصلا نمی خوانیم و خیلی سریع دکمه اوکی یا next را می زنیم و جلو می رویم.
این سایت برای همین تنبل ها و بی حوصله هاست و این شرایط را با فرمت خوب و زبان گویا و ساده برای شما شرح می دهد.
18- سایت Openlearn
سایتی بریتانیایی، حاوی دوره های آموزشی متنوع و حتی مستندهای ارزشمند.
19- سایت Heavens Above
اگر می خواهید بدانید که ایستگاه فضایی بین المللی، تلسکوپ هابل یا ماهواره های استارلنیک کدام نقاط نورانی آسمان شب شما هستند و یا اصلا برای شما قابل رؤیت هستند، از این سایت بهره ببرید که یک اپ اندروید هم دارد.
20- Flightradar24
سایتی برای نمایش زنده ترافیک هوایی به شما. اگر می خواهید بدانید که مثلا همین الان بر فراز آسمان ایران چه پروازهایی در حال اجرا است، از این سایت می توانید بهره ببرید.
21- سایت Melody Ml
یک سرویس خیلی جالب. شما می توانید فرمت mp3 یک موسیقی را به این استی بدهید تا بعدا نسخه مثلا بدون صدای خواننده و فقط حاوی موزیک زمینه آن به شما ایمیل گردد.
22- Blender
ابزار سه بعدی ساز رایگان و ویرایشگر ویدئوی کدباز
23- Thenounproject
جستجوگر رایگان آیکون ها و عکس ها
24- The Anki Flashcard
برای خودتان فلش کارت بسازید تا بتوانید درس های پیچیده و فرار را به خاطر بسپارید.
25- Codecademy
سایتی برای آموزش کدنویسی به زبان های مختلف. البته برای کدنویس های آماتور.
منبع: یک پزشک