آشنایی با غذاهای بالی
به گزارش مجله شرقیا، کشور اندونزی از هزاران جزیره زیبا و شگفت انگیز تشکیل شده و جزیره بالی بدون شک مشهورترین و محبوب ترین آن هاست. سواحل زیبا و نقره فام و آب و هوای فوق العاده و غذاهای خوشمزه این جزیره کوچک را به یکی از محبوب ترین مقاصد توریستی و گردشگری در جهان تبدیل نموده است. در این مطلب معروف ترین غذاهای بالی را به شما معرفی می کنیم و توصیه می کنیم در طول سفر حتما این غذاهای خوشمزه را امتحان کنید. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.
پیسانگ گورنگ بالی
معرفی غذاهای بالی را از یک دسر خوشمزه و محبوب آغاز می کنیم. پیسانگ گورنگ در واقع موز سرخ شده است که در تور اندونزی و تور بالی محبوبیت بسیار زیادی دارد. در بالی انواع موز از موزهای کوچک گرفته تا موزهای غول پیکر رشد می نماید و همین موضوع باعث می گردد تا پیسانگ گورنگ در هر رستوران به یک شکل باشد. موز سرخ شده معمولا همراه با عسل یا شهد خرما سرو می گردد و در آخر هم کمی پودر نارگیل یا بستنی وانیلی روی آن ریخته می گردد. این دسر خوشمزه در اغذیه فروشی های سیار به فروش می رسد و با طعم شیرین و لذیذی که دارد یکی از محبوب ترین دسرها و غذاهای بالی است.
ناسی کامپور بالی
ناسی کامپور به معنای برنج مخلوط است و نام یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای بالی است. این غذا از ترکیب برنج، سبزیجات، ماهی یا گوشت و ادویه های مختلف تهیه می گردد و بسیار خوشمزه و خوش طعم است. در واقع، ترکیب طعم ها و مزه ها در این غذا، خوشمزه ترین و بهترین ترکیب در بین غذاهای بالی است و به شما هم پیشنهاد می کنیم حتما امتحانش کنید. نکته جالب در خصوص این غذا این است که ترکیبات سبزیجات و مواد داخل این غذا در هر رستوران متفاوت است و به همین دلیل نمی دانید قرار است این دفعه با چه ناسی کامپوری روبرو شوید. با توجه به این که برنج بخش اصلی این غذاست مطمئنا برای ما ایرانی ها خوشمزه و خوشایند خواهد بود.
ببک بتوتو بالی
ببک بتوتو یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین غذاهای بالی است که از اردک کبابی یا بخارپز تهیه می گردد و گاهی به جای اردک از گوشت مرغ هم استفاده می گردد. برای تهیه این غذا اردک درسته یا خرد شده را با ترکیبی از ادویه ها مزه دار می نمایند و بعد آن را داخل برگ نخل می پیچند و بعد آن را کباب می نمایند. در این روش گوشت اردک طعم دودی دلپذیری پیدا می نماید که باعث محبوبیت و لذیذتر شدن آن می گردد. این غذا بسیار پرادویه و پرمزه است و به دلیل طعم فوق العاده ای که دارد به ویژه در بالی و لامبوک پرطرفدار است. جالب است بدانید که راز خوشمزگی فوق العاده این غذا در زمان پخت بسیار طولانی آن است؛ به طوری که کل فرآیند پخت حدودا 12 ساعت طول می کشد. به همین دلیل در بعضی رستوران ها ضروری است از قبل سفارش این غذا را اطلاع بدهید تا هماهنگی های لازم برای پخت و آماده شدن کباب اردک انجام بگردد.
می گورنگ بالی
یکی از مشهورترین غذاهای بالی و اندونزی نودل سرخ شده است که معمولا همراه با سبزیجات و انواع گوشت مثل مرغ، میگو تهیه می گردد. گاهی هنگام سرو روی نودل ها نیمرو، تکه های مرغ و سس بادام زمینی می ریزند و بعد سرو می نمایند که ترکیبی بسیار خوشمزه به غذا می دهد. البته معمولا در کنار این غذا ترشی هم سرو می نمایند که پیشنهاد می کنیم از آن غافل نشوید.
ساته بالی
ساته یکی از محبوب ترین غذاهای بالی است که برخلاف تشابه اسمی و ظاهری که با ساتای مالزی دارد با آن کمی متفاوت است. برای تهیه ساته، مرغ چرخ شده را با ادویه های مختلف ترکیب می نمایند و بعد آن را دور چوب های علف لیمو می چسبانند و روی آتش کباب می نمایند. از آن جا که ما ایرانی ها میانه بسیار خوبی با انواع کباب داریم مطمئنا با یک بار امتحان کردن ساته عاشق طعم کبابی و لذیذ آن خواهید شد.
ریجستافل بالی
ریجستافل در واقع غذایی چند نفره است و بعید است کسی بتواند به تنهایی آن را تمام کند. واژه ریجستافل در زبان هلندی به معنای میز غذای برنج است و از زمان حضور استعمارگران هلندی به جا مانده است. ریجستافل یک سینی بزرگ از غذاهای مختلف است که در کنار هم سرو می شوند و در بالی و اندونزی بسیار محبوب است. در ترکیبات این غذا ممکن است ببک بتوتو، ساته و انواع سبزیجات، کراکت سیب زمینی، توفو، برنج و گوشت های کبابی و خوشمزه هم وجود داشته باشد. اگر دو سه نفر هستید و دوست دارید یک غذای کاملا اصیل و محلی را نوش جان کنید پیشنهادمان غذای ریجستافل است.
رول بهاری بالی
رول های بهاری با نام زیبایی که دارند از جمله محبوب ترین غذاها در منطقه شرق و جنوب شرق آسیا هستند و در بسیاری از کشورها با ترکیبات و دستورهای مختلف تهیه می شوند. این غذا در بالی با نام لامپیا هم شناخته می گردد و یکی از پرطرفدارترین غذاهای بالی محسوب می گردد. اگر عاشق غذاهای ترد و برشته و کریسپی هستید پیشنهاد می کنیم این رول های بهاری را به عنوان میان وعده یا یک غذای سبک و خوشمزه نوش جان کنید. شاید بتوان این رول های بهاری را تا حدودی به سمبوسه خودمان شبیه دانست، با این حال ترکیبات داخل رول و سسی که با آن سرو می گردد کاملا متفاوت و متمایز است. داخل این رول ها را معمولا با ترکیبی از سبزیجات مختلف و گوشت مرغ چرخ نموده پر می نمایند و بعد از سرخ کردن هم در کنار سس بادام زمینی یا سس چیلی شیرین سرو می نمایند. این غذا آن قدر خوشمزه و لذیذ است که مطمئنا از خوردنش سیر نخواهید شد!
گادو گادو بالی
گادو به معنای مخلوط است و گادو گادو همان طور که از اسمش معین است سالادی ترکیبی و مخلوط است. این سالاد یکی از شناخته شده ترین سالادها و غذاهای بالی و اندونزی است و با طعم خوبی که دارد محبوبیت زیادی در بین توریست ها هم پیدا نموده است. اگرچه این سالاد اغلب به صورت سرد سرو می گردد اما آن را به صورت گرم هم می توان خورد که در آن صورت هم بسیار خوشمزه است. برای تهیه این سالاد لوبیا سبز، اسنفاج، سیب زمینی، ذرت و لوبیا پخته شده را با تخم مرغ آب پز، پنیر توفوی سرخ شده ترکیب می نمایند و در آخر با سس بادام زمینی روی آن می پوشانند. این سالاد بسیار خوشمزه است و آنقدر مخلفات دارد که حتی به عنوان یک وعده غذای سبک و لذیذ هم می توان آن را میل کرد.
لاوار بالی
لاوار هم نام یکی دیگر از غذاهای ترکیبی اندونزی و بالی است که به خاطر طعم خوشمزه اش بسیار محبوب است. برای تهیه این غذا گوشت کبابی یا پخته خرد شده یا چرخ نموده، سبزیجات، نارگیل رنده شده و ادویه های مختلف را با هم ترکیب می نمایند و این غذای فوق العاده خوشمزه را به وجود می آورند. غذای لاوار باید بلافاصله بعد از آماده شدن سرو گردد و نمی توان آن را برای مدت طولانی نگه داشت. در بالی و اندونزی معمولا دو نوع لاوار (سفید و قرمز) وجود دارد. در لاوار سفید از هیچ گونه گوشتی استفاده نمی گردد و به همین دلیل ظاهر غذا تقریبا سفید و روشن است. اما در لاوار قرمز آن قدر گوشت (و گاهی خون) داخل آن می ریزند که ظاهر غذا تیره و قرمز رنگ می گردد.
ناسی گورنگ بالی
ناسی گورنگ تا حدودی شبیه به می گورنگ است، اما به جای نودل، از برنج سرخ شده در آن استفاده می گردد. این غذا یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای بالی است و مردم محلی آن را در تمام وعده های صبحانه، ناهار و شام می خورند. برنج در سرتاسر بالی رشد می نماید و به همین دلیل هم حضوری پررنگ در آشپزی این جزیره دارد. در تمامی رستوران های هتل ها، رستوران ها و کافه های محلی و حتی اغذیه فروشی های سیار می توانید این غذای سرخ شده را امتحان کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. از آن جا که ذائقه ما ایرانی ها با برنج سازگار است مطمئنا با یک بار خوردن، عاشق این غذا خواهید شد.
منبع: الی گشت