طرز تهیه نان پنیری با سبزی ، این نان حجیم را به راحتی در خانه تهیه کنید
به گزارش مجله شرقیا، نان پنیری با سبزی یکی از انواع نان های حجیم و شکم پر است که می توانید آن را با روشی آسان و به راحتی در منزل تهیه کنید.
به گزارش خبرنگاران، نان پنیری با سبزی یکی از انواع خوشمزه نان های فانتزی است که دستور تهیه بسیار آسانی دارد و برای صبحانه و یا تغذیه مدرسه بچه ها شما یک میان وعده سالم و مقوی محسوب می گردد.
مواد لازم نان پنیری با سبزی
آرد گندم: 3 لیوان
پودر خمیر مایه: 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 1 عدد
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
قند: 2 حبه
آب ولرم: دو و نیم لیوان
نمک: نصف قاشق چای خوری
سیاه دانه و کنجد برای تزیین: به اندازه دلخواه
پنیر سفید صبحانه: به اندازه لازم
سبزی خوردن (ریحون، پیازچه، تره) : به اندازه لازم
نکات مربوط به خمیر مایه
برای فعال شدن خمیر مایه ابتدا 1 قاشق مرباخوری از خمیر مایه را همراه با 1 قاشق مرباخوری شکر در 1 پیمانه آب ولرم حل کنید. برای این کار حتما از ظرف چینی یا پلاستکی و برای هم زدن قاشق چوبی یا پلاستیکی بهره ببرید. ظرف را حدود 10 تا 15 دقیقه در یک جای ثابت نگه دارید. وقتی روی آب بعد از این مدت کف کرد و پفی شد؛ یعنی خمیر مایه فعال شده است. از نشانه های ور آمدن خمیر این است که اگر با انگشت روی آن را فشار بدهید، جای انگشت روی خمیر باقی می ماند و اگر خمیر ور نیاید، نان سنگین می گردد.
انواع آردهای مناسب برای تهیه نان شامل آرد جو، آرد گندم، آرد سفید، آرد گندم سبوس دار، آرد ذرت و آرد ارزن است. نکته مهمی که در خصوص آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آردهای موجود در بازار فرق دارد. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است اندازه آن کم تر یا بیش تر از اندازهی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز اندازهی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.
اگر اندازه آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست می چسبد؛ یعنی باید کمی بیش تر به آن آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره اندازه آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این اندازه باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد گردد.
طرز تهیه نان پنیری با سبزی
1 ـ برای آغاز کار پودر خمیرمایه را با دو حبه قند و آب ولرم مخلوط کنید. روی ظرف را بپوشانید و آن را کنار بگذارید تا حدود 8 دقیقه بماند و به عمل بیاید.
2 ـ روغن زیتون و سفیده تخم مرغ را همراه با نمک با چنگال یا همزن دستی هم بزنید تا یکدست گردد؛ سپس خمیرمایه عمل آمده را به این ترکیب اضافه کنید.
3 ـ در این مرحله آرد را که از قبل الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مایه بالا اضافه کنید و هم بزنید تا به حالت خمیر دربیاید. خمیر آماده را در محیط آشپزخانه بگذارید و روی آن را بپوشانید و نیم ساعت زمان بدهید تا استراحت کند.
4 ـ بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، 30 ثانیه آن را ورز بدهید؛ سپس کمی از خمیر را بردارید و کف دستتان آن را به شکل توپک گرد دربیاورید. وسط خمیر یک حفره ایجاد کنید و کمی پنیر و سبزی خوردن دلخواه تان را که از قبل خرد نموده اید، وسط خمیر بگذارید و روی آن را ببندید.
5 ـ کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و توپک های آماده را روی کاغذ روغنی بچینید. زرده تخم مرغ را با چنگال هم بزنید و روی توپک ها رومال کنید و در آخر کمی کنجد و سیاه دانه روی توپک ها بپاشید.
6 ـ سینی فر را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 30 تا 35 دقیقه بگذارید تا نان ها بپزد و پف کند.
منبع: بهترین ها
منبع: همشهری آنلاین