کود مناسب برای گل دهی گل کاغذی چیست؟
به گزارش مجله شرقیا، گل کاغذی یکی از رنگارنگ ترین و زیباترین گل های روی زمین است. این گل بالا رونده بوده و شما باید آن را کنار میله نگهدارنده بکارید. آگاهی از نحوه پرورش گل کاغذی در ماندگاری آن نقش مهمی دارد. از جمله مسائل مهم در این زمینه انتخاب کود مناسب برای گل دهی گل کاغذی است.
گل کاغذی را می توان هم در گلدان و هم در باغچه پرورش داد. نور کافی و خاک غنی از جمله شرایط لازم برای رشد مناسب این گل است. استفاده از کود زاج سبز مخصوص گل کاغذی نیز یکی از برترین گزینه ها برای تقویت خاک و گل دهی مناسب گیاه محسوب می گردد. در ادامه این موضوع را بیشتر آنالیز خواهیم کرد.
ویژگی های گل کاغذی
گل کاغذی گونه ای از گیاهان همواره سبز، نیرومند و خاردار است. برگچه های آن کمی موج دار و دارای رنگ های متنوعی از جمله سفید، صورتی، سرخابی و بنفش هستند. بعلاوه گل های کوچک این گیاه در مرکز شاخه ها سفید و برگ های آن به رنگ سبز میانه تا تیره نسبتاً براق است.
جوانه گل به نازکی کاغذ است و وقتی به آن دست می زنید، همچون کاغذ می ماند. جوانه ها دارای خوشه های گل چندلایه هستند و از پایین به بالا رشد می نمایند. با بکارگیری کود مناسب برای گل دهی گل کاغذی گل ها ظاهری مجذوب کننده تر و شاداب تر خواهند داشت.
چگونه گل های کاغذی را پرورش دهیم؟
اکنون که با گیاه گل کاغذی آشنا شدیم، زمان آن رسیده که یاد بگیریم چگونه آن ها را پرورش دهیم. بعلاوه ضروری است با شرایط نگهداری گل کاغذی در حیاط آشنا شویم. درباره کود مناسب برای گل دهی گل کاغذی هم مطالبی را خواهیم گفت.
1. رشد گل کاغذی از بذر
برای رشد گل کاغذی، ابتدا باید بذرها را جمع آوری نموده و بگذارید تا جوانه بزنند. بذر گل های کاغذی کمیاب است و بعضی گونه ها اصلا بذر ندارند. به طور کلی می توانید بذرها را داخل برگچه ها پیدا کنید.
پس از جمع آوری بذرها، آن ها را روی پنبه یا دستمال کاغذی قرار دهید. سپس مقدار کمی سولفات منیزیم برای تسریع فرایند جوانه زنی روی پنبه بریزید.
در مرحله بعد مقداری آب روی پنبه اسپری کنید و بگذارید 2 تا 3 روز بماند. بعد از 2-3 روز، بذرها آغاز به جوانه زدن می نمایند. در این مرحله جوانه را به سینی بذر منتقل کنید. سینی بذر باید حاوی 50 درصد ورمی کمپوست، 30 درصد خاک بومی و 20 درصد ماسه باشد.
جوانه زدن بذر ممکن است 15 تا 35 روز طول بکشد. پس از 3 ماه، ارتفاع گیاه به حدود 30 سانتی متر می رسد. سپس می توانید آن را در گلدان بزرگ تری قرار دهید. استفاده از کود مناسب برای گل کاغذی در این مرحله از رشد گیاه توصیه می گردد.
2. کاشت گیاه در فضای باز
می توانید به جای پرورش گل های کاغذی از بذرها، گل های گلدانی را از گل فروشی ها تهیه کنید. بعلاوه می توانید با رعایت شرایط نگهداری گل کاغذی در حیاط، آن ها را در باغچه خانه خود پرورش دهید.
قبل از رشد گل ها، باید منطقه موردنظر را آماده کنید. ابتدا مطمئن شوید که فضای کافی برای رشد گل های کاغذی وجود دارد. وقتی گل کاغذی را در باغچه می کارید، می توانید سوراخی را حفر کنید و مقداری فضای اضافی در طرفین و زیر آن باقی بگذارید.
برای بیرون آوردن گیاه از گلدان، ساده ترین راه این است که گلدان را وارونه کنید. آن را کمی تکان دهید تا خاک نرم گردد. گل را خارج کنید و در خاک بکارید. در این مرحله می توانید برای جلوگیری از رشد قارچ در خاک از کود زاج سبز مخصوص گل کاغذی بهره ببرید.
مطلب پیشنهادی:فوت و فن های نگهداری از گل کاغذی
3. کود دهی (نحوه انتخاب کود مناسب برای گل دهی گل کاغذی)
گل کاغذی گیاهی است که نسبت به خاک ضعیف مقاوم است. مواد مغذی مورداحتیاج گل کاغذی نیتروژن و پتاسیم هستند که به وسیله استفاده از کود مناسب برای گل کاغذی به آن منتقل می شوند. نیتروژن رشد را افزایش می دهد و پتاسیم باعث گل دهی می گردد. در زمستان یا نزدیک به دوره گل دهی، شما باید از کود کمتری بهره ببرید.
خاک اسیدی و غنی از آهن، برترین محیط برای گلدهی گل کاغذی است. بعلاوه کود زاج سبز مخصوص گل کاغذی که به سولفات آهن هم معروف است، تمامی مواد مورداحتیاج گیاه را دارد. از این رو می توان این کود را برترین انتخاب برای تقویت رشد و گلدهی گل های کاغذی دانست.
استفاده از کود زاج سبز مخصوص گل کاغذی، باعث اسیدی شدن خاک محل رشد گل کاغذی می گردد. به این ترتیب جذب املاح برای ریشه گیاه آسان خواهد شد. علاوه بر این استفاده از کود زاج سبز برای گل های کاغذی، رشد قارچ در خاک را متوقف می نماید.
4. نور خورشید
گل های کاغذی اگر بیش از 6 ساعت در روز در معرض نور خورشید باشند، رشدی سالم خواهند داشت. گاهی با این پرسش روبرو می شویم که چرا گل کاغذی گل نمی دهد. این گل اگر آفتاب کافی دریافت نکند، شکوفه های کمتری خواهد داشت.
گل کاغذی به سطح نور حداقل 4000 FC احتیاج دارد و باید در برابر یخ زدگی محافظت گردد. گل کاغذی گلدانی را باید در جای مناسبی نگه داشت تا شاخه ها و برگ های کناری به مقدار کافی آفتاب بگیرند. به طور خلاصه هرچه گیاه خورشید بیشتری دریافت کند، رشد بهتری خواهد داشت.
اگر گل های کاغذی را در فضای باز پرورش می دهید، باید بدانید که این گیاه مقاوم به خشکی و خشکسالی است.
5. دما
دمای مناسب برای رشد گل های کاغذی 15 تا 35 درجه سانتی گراد است. مکان هایی با نور شدید آفتاب و آب و هوای گرم ،برترین شرایط محیطی برای گیاه هستند.
اگر شرایط آب و هوایی خوب نباشد یا طوفان های طولانی مدت پیش بینی گردد، اقدامات احتیاطی برای محافظت از گیاه را از قلم نیاندازید.
6. آب مناسب برای گل دهی گل کاغذی
دادن آب زیاد یا کم به گل های کاغذی، برای رشد گیاه خوب نیست. آبیاری خوب و عمیق را هر 3 یا 4 هفته یک بار انجام دهید. آبیاری بیش از حد گل کاغذی باعث بیماری های قارچی و پوسیدگی ریشه می گردد.
گل های کاغذی وقتی در محیط خشک نگهداری شوند، بهتر گل می دهند و آب زیاد باعث رشد سبزه و گل های کمتری می گردد.
مطلب پیشنهادی: آموزش تکثیر گل کاغذی و قلمه زدن گل کاغذی
برترین مکان برای کاشت گل کاغذی کجاست؟
گل کاغذی باید در زمین های مرتفع یا تپه ها کاشته گردد. نه در منطقه ها پر آب یا کم ارتفاع که ممکن است آب جمع گردد. زمانی که به آن ها فضای کافی برای پخش داده گردد، برترین رشد را خواهند داشت. این گل باید جایی کاشته گردد که حداقل 5 تا 6 ساعت نور خورشید در روز داشته باشد.
این گل در گلدان های سفالی با قطر 30 سانتی متر با مخلوطی از گلدان شنی از 80٪ کمپوست و 20٪ شن برترین رشد را دارد. در بهار و تابستان هفته ای یکبار و در پاییز و زمستان هر 2 یا 3 هفته یکبار گیاه را آبیاری کنید.
مطلب پیشنهادی:انواع گل کاغذی فراینده
طول عمر گل کاغذی چقدر است؟
آغاز جوانه و آغاز گلدهی کامل، 1 و 12 روز طول می کشد. از شکوفایی جوانه تا پژمردگی، طول عمر گل روی گیاهان حدود 13 روز است. تمام گلچه های حاوی گل در عرض 2 روز پس از پژمردگی میفتند. طول عمر گل های گل کاغذی نیز تقریباً 24 روز است.
گل کاغذی برای رشد چه شرایطی را دوست دارد؟
برای رشد گل کاغذی آن را در آفتاب کامل، خاک کمی اسیدی و با زهکشی خوب و آب و هوای نسبتاً گرم و خشک بکارید. آبیاری کم، کود مناسب برای گل کاغذی، هرس کردن در سرانجام فصل و راهنمایی آن برای بالا رفتن از دیوار یا میله، به مراقبت از گیاه یاری می نماید.
جمع بندی
نور خورشید مهم ترین عاملی است که به رشد کامل گل کاغذی یاری می نماید. این گیاه حداقل به 6 تا 8 ساعت نور خورشید در روز احتیاج دارد تا رنگ های زیبای خود را نمایان کند. بعلاوه استفاده به موقع از کود مناسب برای گل دهی گل کاغذی به رشد گیاه یاری بزرگی خواهد نمود. یکی از برترین کودها برای گلدهی بیشتر گل کاغذی، کود زاج سبز است. این کود با نام تجاری سولفات آهن در فروشگاه ها در دسترس بوده و شما می توانید آن را به راحتی بخرید. شما با انجام مراقبت های منظم و کوددهی مناسب می توانید گل کاغذی پرگل و شادابی را داشته باشید.
اگر شما هم تجربه ای در این زمینه دارید، حتما آن را به وسیله بخش نظرات با ما درمیان بگذارید.
منبع: آچاره