13 نکته طرز تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی درست مثل داخل هواپیما
به گزارش مجله شرقیا، ساندویچ مرغ هواپیمایی از محبوب ترین انواع میان وعده و یکی از سبک است که طعمی ملایم و بافتی نرم دارد. این ساندویچ، پیش از این فقط در مسافرت های هوایی به عنوان غذایی ساده و قابل حمل سرو می شد؛ اما امروزه به یکی از گزینه های محبوب برای پیک نیک،، جشن تولدها و دورهمی های محبت آمیز و خانوادگی تبدیل شده است. شما با اندکی خلاقیت می توانید این ساندویچ ساده را به یک خوراکی شیک و خوشمزه ارتقا دهید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی در یک نگاه
برای تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی، ابتدا باید گوشت سینه مرغ را بشویید و خرد کنید. سپس، گوشت سینه مرغ را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه بپزید تا کاملا نرم گردد. پس از خنک شدن، مرغ را ریش ریش نموده و با هویج رنده شده، خیارشور نگینی و جعفری خرد شده ترکیب کنید.
سس مایونز را با ماست چکیده مخلوط کنید و به این مواد بیفزایید و خوب هم بزنید تا تمام مواد به سس آغشته شوند. پس از آن، نان ساندویچی را باز نموده، مقداری از مغز آن را خالی کنید و مایه ساندویچ را داخل نان بریزید. در صورت تمایل، مواد داخل این ساندویچ را با برگ کاهو، خیارشور حلقه ای یا زیتون تزیین نموده و ساندویچ را به صورت سرد سرو کنید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) | 2 عدد میانه |
پیاز | 1 عدد |
هویج | 2 عدد کوچک |
خیارشور | 4 عدد میانه |
سس مایونز | 4 قاشق غذاخوری |
ماست چکیده | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نان (تست یا نان ساندویچی نرم) | 4 عدد |
جعفری ساطوری خرد شده | به مقدار لازم |
کاهو، خیارشور و زیتون بدون هسته | برای تزیین ساندویچ مرغ هواپیمایی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 45 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی: 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی
طرز تهیه ساندویچ مرغ سرد بازاری مثل ساندویچ های هواپیمایی با مرغ آبپز یا بخارپز ریش ریش شده و سبزیجاتی مانند هویج و ذرت در ترکیب با سس مایونز، ماست چکیده و جعفری خرد شده است.
مرحله اول: گوشت سینه مرغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی، گوشت سینه مرغ را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، گوشت سینه مرغ را در ابعاد دلخواه برش بزنید تا سریع تر بپزد.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: گوشت سینه مرغ را بپزید
پس از آن، گوشت سینه مرغ شسته و خرد شده را به همراه پیاز و مقدار مناسبی آب، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه مناسبی قرار دهید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا آب بجوشد. کف ایجاد شده روی آب را تا جای ممکن بگیرید و دور بریزید.
سپس، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت مرغ به مدت 45 دقیقه کاملا پخته و نرم گردد. احتیاجی نیست پیاز را زیادی خرد کنید؛ فقط پیاز شسته شده را پوست بگیرید و چهار قاچ کنید.
برای خرید انواع ادویه مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: مرغ را ریش ریش کنید
پس از پخت، اجازه دهید گوشت سینه مرغ اندکی خنک گردد. سپس گوشت مرغ پخته را ریش ریش کنید.
مرحله چهارم: هویج را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه ساندویچ مرغ برای مسافرت، هویج های شسته شده را پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید. سپس، هویج رنده شده را همراه با گوشت مرغ ریش ریش شده در ظرف مناسبی بریزید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
مرحله پنجم: خیارشور را اضافه کنید
پس از آن، خیارشورها () را نیز به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، خیارشورهای نگینی خرد شده را هم به ظرف حاوی مرغ و هویج اضافه نموده و کاملا مخلوط کنید.
برای خرید خیارشور می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: سس مایونز و ماست چکیده را ترکیب کنید
در این مرحله باید سس مایونز () را در کاسه دیگری بریزید. ماست چکیده () را نیز به این کاسه اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا ترکیب یکنواختی ایجاد گردد. سپس ترکیب مایونز و ماست چکیده را به مرغ ریش ریش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد به سس آغشته شوند.
برای خرید سس مایونز و ماست چکیده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: جعفری خرد شده را اضافه کنید
پس از ترکیب کردن همه مواد، مقداری جعفری خرد شده تر و تازه نیز به مایه ساندویچ مرغ هواپیمایی اضافه کنید تا طعم و رنگ بهتری ایجاد گردد. مایه ساندویچ را به خوبی هم بزنید تا جعفری به صورت یکنواخت در آن پخش گردد.
مرحله هشتم: ساندویچ مرغ هواپیمایی را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه ساندویچ مرغ سرد هواپیمایی، نان های نرم ساندویچی را از وسط برش دهید، ولی انتهای آن ها را جدا نکنید. داخل هر یک از نان ها را کمی خالی کنید و مایه آماده شده را درون نان بریزید. در صورت تمایل، ساندویچ مرغ هواپیمایی را به جای نان ساندویچی می توانید با نان تست درست کنید. فقط یادتان باشد، نان تست هم باید نرم باشد و نباید آن را برشته کنید.
برای خرید انواع نان مانند نان ساندویچی و نان تست می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: ساندویچ مرغ هواپیمایی را سرو کنید
پس از آماده کردن ساندویچ ها می توانید چند برش برگ کاهو، چند حلقه خیارشور یا مقداری زیتون بدون هسته اسلایسی، روی مایه داخل ساندویچ قرار دهید و آن را تزیین کنید. ساندویچ مرغ هواپیمایی را به صورت سرد سرو کنید.
برای خرید زیتون و بعلاوه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ساندویچ مرغ هواپیمایی
- دستور پخت غذاهای هواپیمایی مانند این ساندویچ طوری است که نهایتا به بافتی لطیف و طعمی ملایم می رسید و حتی در صورت سرد بودن هم طعم لذیذی دارند.
- در صورت تمایل، می توانید مقداری ذرت پخته، فلفل دلمه ای نگینی خرد شده یا پنیر خامه ای نیز به مایه ساندویچ مرغ هواپیمایی اضافه کنید.
- اگر وقت کافی دارید، ابتدا گوشت سینه مرغ را با کمی آبلیموی تازه، روغن زیتون، سیر رنده شده، پیاز حلقه ای، اندکی فلفل سیاه و کمی نمک مرینیت کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و این ترکیب را برای 30 دقیقه الی 2 ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت مرغ حسابی طعم دار گردد. سپس، باقی مراحل را دنبال کنید.
- در صورت تمایل، می توانید هویج بدون پوست را ابتدا بخارپز یا آبپز نموده و سپس، به صورت ریز رنده یا نگینی کنید.
- در طرز تهیه ساندویچ مرغ برای جشن تولد، گوشت مرغ را حتما به خوبی بپزید و ریش ریش کنید. استفاده از مرغ نیم پز یا خشک موجب افت کیفیت ساندویچ می گردد.
- مقدار سس را کنترل کنید. افزودن بیش از حد سس مایونز موجب سنگینی ساندویچ و خیسی نان می گردد. بهتر است نسبت متعادلی بین مایونز و ماست چکیده برقرار کنید تا هم سبک تر باشد و هم بافت خامه ای دلپذیری داشته باشد.
- پیش از ترکیب مرغ پخته با سس و سایر مواد، اجازه دهید گوشت مرغ کاملا خنک گردد. این کار از بریده شدن سس و خراب شدن بافت ساندویچ جلوگیری می نماید.
- پیش از سرو، ساندویچ ها را خنک نگهدارید. به ویژه اگر این ساندویچ ها را برای مهمانی یا سفر آماده می کنید، آن ها را در ظرف دربسته داخل یخچال یا کیف خنک نگه دارید. این کار به حفظ تازگی و جلوگیری از فساد مواد یاری می نماید.
- اضافه کردن موادی مانند ذرت، فلفل دلمه ای یا پنیر خامه ای می تواند طعم ساندویچ مرغ هواپیمایی را مجذوب کننده تر کند؛ اما بهتر است این مواد افزوده با حجم و ترکیب اصلی هماهنگ باشند و مزه اصلی مرغ را تحت الشعاع قرار ندهند.
فوت و فن های خوشمزه شدن ساندویچ مرغ هواپیمایی
ساندویچ مرغ هواپیمایی چیست و چرا به این نام شناخته می گردد؟
ساندویچ مرغ هواپیمایی نوعی ساندویچ ساده و سرد است که معمولا در سفرهای هوایی در هواپیما سرو می شد. ترکیب اصلی آن مرغ پخته ریش ریش شده، خیارشور، هویج و سس مایونز است.
آیا می توانیم مواد دیگری مانند ذرت یا پنیر را به ترکیبات این ساندویچ اضافه کنیم؟
بله. افزودن موادی مثل ذرت، فلفل دلمه ای یا پنیر خامه ای کاملا سلیقه ای است؛ اما باید به میزان ای باشد که طعم اصلی مرغ حفظ گردد.
چه نوع نانی برای این ساندویچ مناسب تر است؟
نان باگت نرم، نان ساندویچی کوچک، نان تست نرم یا نان همبرگری بدون کنجد برترین گزینه ها هستند. در اصل، نان مصرفی باید تازه، نرم و خوش خوراک باشد.
چطور می توانیم این ساندویچ ها را برای پذیرایی رسمی آماده کنیم؟
با برش زدن نان ها به صورت لقمه ای، استفاده از قالب برای شکل دهی و تزیین با برگ کاهو، خیارشور یا زیتون، می توانید ساندویچ ها را به صورت فینگر فود سرو کنید.
منبع: افق کوروش