One UI؛ هر آنچه باید درباره رابط کاربری اندرویدی سامسونگ بدانید
به گزارش مجله شرقیا، سامسونگ عظیم ترین تولیدنماینده گوشی های هوشمند در دنیا است و به همین دلیل در نقاط مختلف دنیا بخش عظیمی از کاربران از گوشی های این شرکت استفاده می نمایند. اگر شما هم جزء این دسته از کاربران هستید، پس با رابط کاربری سامسونگ یعنی One UI آشنایی دارید.
در این مطلب قصد داریم به طور مختصر و مفید به ابعاد و زوایا رابط کاربری One UI سامسونگ بپردازیم تا افرادی که تازه وارد دنیای گوشی های سامسونگ شده اند، با این محیط آشنا شوند. روی هم رفته اگر درباره سابقه و ویژگی های این رابط کاربری کنجکاو هستید، در ادامه همراه ما باشید.
One UI در یک نگاه
سامسونگ در سال 2018 در جریان کنفرانس توسعه دهندگان از رابط کاربری One UI رونمایی کرد و مدتی بعد نسخه بتای آن راهی بعضی از گوشی های سامسونگ شد. سری گلکسی S10 اولین گوشی هایی بودند که در مارس 2019 از ابتدا همراه با این رابط کاربری به دست کاربران رسیدند.
سامسونگ هر سال نسخه نوی از One UI را معرفی می نماید و در این میان بهبودهای جزئی هم برای آن ارائه می شود. به اسم مثال می توانیم به One UI 2.5 اشاره کنیم که همراه با گلکسی نوت 20 معرفی گردید و امکانات نوی در زمینه عکاسی و فرمان های حرکتی ارائه کرد.
سامسونگ برای این رابط کاربری توجه زیادی به شخصی سازی نشان داده تا کاربران بتوانند امکانات و قابلیت های آن را با توجه به سلیقه و نیازهای خود تنظیم نمایند. روی هم رفته One UI یکی از پرهوادارترین رابط های کاربری اندروید محسوب می شود. ثبات، تعدد ویژگی ها و یک دست بودن گوشی ها نقش مهمی در حفظ صندلی سامسونگ به اسم سلطان بازار موبایل ایفا می نمایند.
نوترین نسخه One UI
همان طور که گفتیم، سامسونگ هر سال برای One UI یک آپدیت اصلی منتشر می نماید. در سال 2018 نسخه اول این رابط کاربری معرفی گردید و بعد از معرفی نسخه های 2 و 3، به زودی شاهد معرفی One UI 4.0 خواهیم بود. نوترین نسخه باثبات آن One UI 3.1 است که در ابتدا با سری گلکسی S21 ارائه شد و پس از آن به بسیاری از گوشی های سامسونگ راه پیدا کرد.
احتمالا قبل از معرفی نسخه چهارم، سامسونگ یک آپدیت کوچک دیگر را منتشر می نماید که به نظر می رسد گوشی های گلکسی زد فولد 3 و گلکسی زد فلیپ 3 با این نسخه راهی بازار می شوند.
چگونه از نسخه One UI و وجود آپدیت خبردار شویم؟
اگر نمی دانید که گوشی شما از کدام نسخه One UI استفاده می نماید، به راحتی و با انجام چند کار ساده می توانید از نسخه نصب شده در گوشی خود خبردار شوید؛
- با ضربه بر آیکون تنظیمات در بین اپلیکیشن ها یا آیکون چرخ دنده در بخش نوتیفیشکن ها به این بخش سر بزنید.
- به انتهای این بخش بروید و بر روی About phone ضربه بزنید.
- سپس به بخش Software information مراجعه کنید.
- در بخش فوقانی این صفحه می توانید نسخه One UI موجود در گوشی خود را مشاهده کنید.
اگر از نسخه های قدیمی One UI استفاده می کنید، شاید آپدیت این رابط کاربری برای گوشی شما منتشر شده باشد. با انجام مراحل زیر می توانید این موضوع را آنالیز کنید؛
- با ضربه بر آیکون تنظیمات در بین اپلیکیشن ها یا آیکون چرخ دنده در بخش نوتیفیشکن ها به این بخش سر بزنید.
- با پایین این بخش بروید و بر روی گزینه Software update ضربه بزنید.
- در این صفحه بر روی Download and install ضربه بزنید.
با این کار، وجود آپدیت برای گوشی شما آنالیز می شود و اگر آپدیتی عرضه شده باشد، دستورالعملی برای نصب آن را مشاهده خواهید کرد.
تاریخچه مختصر و مفید One UI
سابقه رابط کاربری گوشی های سامسونگ به سال ها قبل برمی شود و این شرکت در این زمینه ید طولایی دارد. اولین رابط کاربری گوشی های سامسونگ TouchWiz نام داشت که از روزهای ابتدایی گوشی های اندروید تا سال 2016 استفاده می شد. این رابط کاربری به علت سنگین بودن هوادار چندانی نداشت.
سامسونگ در سال 2016 از رابط کاربری Samsung Experience رونمایی کرد که طراحی مدرن تر و ساده تری داشت. در نهایت بر مبنای این رابط کاربری، One UI توسعه پیدا کرد و با توجه به اینکه طی چند سال گذشته مورد استقبال زیادی قرار گرفته، احتمالا سامسونگ به این زودی ها آن را کنار نمی گذارد.
طراحی بخش های مختلف رابط کاربری One UI
در ادامه می توانید تعدادی اسکرین شات از بخش های مختلف رابط کاربری One UI را مشاهده کنید؛
4 ویژگی مهم One UI
هرکدام از شرکت های سازنده گوشی های هوشمند برای رابط کاربری خود ویژگی هایی را ارائه می نمایند که منجر به تمایز بیشتر آن ها می شود. در ادامه به 4 ویژگی مهم این رابط کاربری می پردازیم.
شخصی سازی
سامسونگ برای این رابط کاربری توجه ویژه ای به شخصی سازی نشان داده و یک اپلیکیشن جداگانه برای خرید یا استفاده از تم های رایگان ارائه شده است. در این میان می توانیم به وجود ویجت های متنوع برای نمایشگر همواره روشن اشاره کنیم و ضمناً به راحتی می توانید فونت، آیکون ها و دیگر بخش ها را تغییر دهید. اگر از جمله کاربرانی هستید که علاقه زیادی به شخصی سازی دارید، سامسونگ در این زمینه امکانات زیادی را ارائه می دهد.
Dex
پرچم داران نو در حد و میزان بعضی لپ تاپ ها توان پردازشی دارند. پس چرا کاربران نمی توانند از این گوشی ها به اسم نوعی لپ تاپ استفاده نمایند؟ سامسونگ چند سال قبل قابلیت Dex را معرفی کرد که به کاربران اجازه می دهد به وسیله سیم یا به صورت بی سیم گوشی خود را به مانیتور، ماوس و کیبورد وصل نمایند. با این کار می توانید از یک رابط کاربری تقریبا مشابه ویندوز بهره ببرید. متأسفانه فقط بعضی از گوشی ها و تبلت های رده بالای سامسونگ از این مشخصه پشتیبانی می نمایند.
شخصی سازی دکمه پاور
سامسونگ شخصی سازی دکمه پاور را امکان پذیر نموده و مثلا با استفاده از آن می توانید دستیار صوتی بیکسبی را اجرا کنید، اپلیکیشن دوربین را باز کنید و در کل کارهای متنوعی را انجام دهید. در این زمینه حتی اپلیکیشن هایی هم ارائه شده که شخصی سازی بیشتر را امکان پذیر می نمایند.
پنل کناری
یکی از ویژگی های مفید One UI پنل کناری یا Edge Panel است که در بخش تنظیمات می توانید آن را فعال یا غیرفعال کنید. در صورت فعال بودن این مشخصه، از لبه سمت راست نمایشگر باید انگشت خود را به سمت چپ سوایپ کنید تا یک پنل حاوی اپلیکیشن ها، ابزارها و دیگر میان برها نمایش داده شود. البته می توانید این پنل را به سمت چپ منتقل کنید به وسیله سوایپ به راست پدیدار شود. روی هم رفته کاربران حرفه ای علاقه زیادی به این مشخصه دارند.
اگر شما هم یکی از کاربران گوشی های سامسونگ هستید، آیا از رابط کاربری One UI رضایت دارید؟ به نظر شما جای کدام مشخصه ها در این رابط کاربری خالی است؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با ما و دیگران در میان بگذارید.
منبع: Android Authority
منبع: دیجیکالا مگ