آگاهی دادن به مردم، راهی برای جلوگیری از ویروس کرونا
به گزارش مجله شرقیا، رئیس و بنیان گذار بنیاد علمی اکو گفت: در حال حاضر در کشور پاکستان افرادی هستند که مکانیسم شیوع را باور نمی کنند و آگاهی دادن به آنان بسیار مهم است.
به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد مصطفی (ص)، هفتمین نشست استپ امروز با حضور سخنرانانی از 21 کشور جهان با رعایت قوانین فاصله گذاری اجتماعی به صورت مجازی برگزار می شود.
منظور حسین سومرو رئیس و بنیان گذار بنیاد علمی اکو گفت: برای درمان کووید 19 نیاز به تصمیم گیری جمعی است؛ ما باید به روز باشیم و به تحقیقات بپردازیم؛ همچنین بودجه هر کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
سومرو گفت: همکاری میان کشورها جهت یادگیری غنی تر، باید مورد توجه باشد تا قدرت افزایش یابد. امروزه جوانان ما، جوان هستند اما همین جوانان در آینده رهبران ما هستند؛ براین اساس آگاهی ها باید افزایش یابد.
وی همچنین افزود: در حال حاضر در کشور پاکستان افرادی هستند که مکانیسم شیوع را باور نمی کنند و آگاهی دادن به آنان بسیار مهم است. امروزه بازگشایی کسب و کارها باعث افزایش شیوع کرونا شده است. همچنین با راه اندازی کمپین های آگاهی بخشی و استفاده از ابزارهای ارتباطی باید شیوع را کنترل کنیم.
رئیس و بنیان گذار بنیاد علمی اکو با بیان اینکه همکاری منطقه ای و بین المللی باید تقویت شود، عنوان نمود: توصیه من این است که این پیشنهاد جدی گرفته شود؛ زیرا در بهبود کرونا تاثیر دارد. همچنین ظرفیت ملی کشورها باید افزایش یابد و بودجه اختصاص کشورها نیز مهم است.
نگاه به گذشته برای آینده
در ادامه مکس پائولی، کننده آکادمی علوم جهان (TWAS) در میزگرد علمی پساکرونا؛ سیاست ها و رویکردها در مواجهه با موج دوم کرونا در هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری (استپ) گفت: برای نگاه به آینده باید از گذشته درس بگیریم.
وی با اشاره به همه گیری های گذشته افزود: بحران های دیگری شامل تخریب محیط زیست و از بین رفتن تنوع زیستی از جمله مسائلی بوده که قبل از کرونا وجود داشت و باید دغدغه ما در زندگی باشد.
کننده آکادمی علوم جهان (TWAS) با اشاره به عملکرد پیروز دو کشور آفریقایی در مبارزه با کرونا گفت: عملکرد سنگال و غنا اهمیت حرکت بر اساس علم را نشان می دهد و اینکه چطور آموزش علم می تواند به ما کمک کند.
پائولی شرح داد: کرونا روی همه چیز تاثیر گذاشته است ولی باید به مفاهیم بزرگ تر نیز توجه کنیم؛ از جمله فاجعه محیط زیست که فاجعه درازمدت است؛ زیرا کرونا با تولید واکسن بالاخره حل می شود.
وی نگاه به گذشته، گسترش دیپلماسی و ادبیات علمی و توجه به بحران های کوتاه مدت و بلندمدت را راهبردهای مقابله با مسائل پساکرونا برشمرد.
توجه ویژه به سالمندان در پساکرونا و موج دوم و سوم کرونا
ساکاموتو هاروکا، استاد دانشگاه Keio ژاپن نیز در این نشست با ارائه آماری از موارد ابتلا و مرگ ومیر در ژاپن گفت: بیش از 16 هزار نفر مبتلا در ژاپن وجود دارد و 860 نفر بر اثر کرونا درگذشته اند.
وی افزود: دولت ژاپن با اعمال قرنطینه و تاکید بر اقدامات بهداشتی فرایند جلوگیری از شیوع کرونا را آغاز کرد.
هاروکا گفت: توصیه برای مراجعه نکردن مردم به درمانگاه ها از اقدامات دیگر ما بود و در 7 آوریل (19 فروردین) برای 7 شهر بزرگ حالت اضطراری اعلام شد، اما حتی در این زمان هم خروج از خانه موجب جریمه نمی شد.
وی ادامه داد: مهم ترین رویکردهای ما برای موج دوم و سوم بروز کرونا به ویژه شامل سالمندان میشود؛ باید هنجارهای جدیدی برای آنان تبیین شود، با اینکه توصیه به خانه ماندن برای آنها درست است؛ با خطر افسردگی، کاهش قدرت شناخت و حافظه، و بی توجهی به نیازهای حمایتی، کمکی و مراقبتی روبرو هستند که باید مراقبت از آنها به شکل جدی اجرا شده و به نیازهای انجام تحرکات خارج از خانه و حضور در رویدادهای اجتماعی مناسب توجه شود.
در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماری های عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصان همراه با اساتیدی از کشورهای سنگاپور، آلمان، فرانسه، آمریکا، مالزی، هند، ژاپن، پاکستان، کانادا، چین، آذربایجان، بنگلادش، اردن، عمان، ایتالیا، اندونزی، ترکیه، عراق، کره جنوبی، قزاقستان و ایران تجربیات خود را در درمان این بیماری به اطلاع یکدیگر می رسانند.
تا به امروز مراکز مختلفی در جهان اسلام شامل دانشگاه های ایران سه دوره، دانشگاه پوترای مالزی (دوره دوم)، دانشگاه سلطان قابوس عمان (دوره چهارم) و دانشگاه کراچی پاکستان (دوره پنجم) میزبان نشست های استپ بوده اند.
انتهای پیام/
منبع: خبرگزاری فارس