طرز تهیه آبگوشت نذری خوانسار به روش سنتی

به گزارش مجله شرقیا، آبگوشت نذری برای مردم هر گوشه از ایران تعریفی متفاوت دارد. کرمانی ها برگه زردآلو را به آبگوشت شان اضافه می نمایند، مشهدی ها آن را در ظروف سنگی می پزند و خوانساری ها هم به آبگوشت شان گندم اضافه می نمایند. پیشنهاد می کنیم که در محرم سال جاری، نذرتان را با یک آبگوشت خوشمزه و سنتی ادا کنید. ما طرز تهیه آبگوشت نذری خوانساری ها را به شما آموزش می دهیم تا با کمکش عطر و رنگی تازه به سفره نذری تان بدهید.

طرز تهیه آبگوشت نذری خوانسار به روش سنتی
  • مواد لازم برای تهیه آبگوشت نذری خوانسار

گوشت گردن یا سر دست گوسفند سه کیلو

دنبه 200 گرم

مخلوط نخود و لوبیا سفید سه کیلو

گندم مخصوص حلیم نیم کیلو

رب گوجه فرنگی نیم کیلو

لیمو امانی 15 عدد

پیاز سه عدد

سیب زمینی سه کیلو

روغن به مقدار لازم

زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم

  • طرز تهیه آبگوشت نذری خوانسار

مرحله اول

پیازها را خرد کنید و در روغن تفت بدهید. سپس گوشت و دنبه را اضافه کنید و حرارت را کمی بیشتر کنید تا آب گوشت جمع گردد و رنگش کمی تغییر کند. در این مرحله زردچوبه را هم اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.

مرحله دوم

سه چهارم قابلمه را با آب پر کنید. بهتر است قبل از آغاز پخت آب را در کتری برقی جوش بیاورید. بعد از گذشت یک ساعت، نمک را به آبگوشت اضافه نموده و لوبیا، نخود و گندم را هم در قابلمه بریزید. پخت کامل گوشت و پخت حبوبات و گندم حدودا یک ساعت و نیم طول خواهد کشید.

مرحله سوم

سیب زمینی ها را پوست بکنید و با لیمو امانی به آبگوشت اضافه کنید. سپس رب را در یک تابه تفت دهید تا رنگش باز گردد و به آبگوشت اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و حدود 40 دقیقه تا یک ساعت برای پخت سیب زمینی ها صبر کنید.

مرحله چهارم

آبگوشت نذری خوانساری آماده است. آن را در ظرف دلخواهتان بکشید. سپس در یک تابه روغن داغ کنید و دارچین را در روغن کمی تفت داده و روی آبگوشت را با آن تزیین کنید. البته مراقب باشید که با بیش از اندازه اضافه کردن دارچین، طعم آبگوشت را تغییر ندهید.

نکات پخت آبگوشت خوانساری خوشمزه

  • چربی آبگوشت طعم آن را فوق العاده می نماید. اما اگر طعم دنبه را دوست ندارید، به استفاده از قسمت های چرب گوشت گوسفند اکتفا کنید. نباید فراموش کنید که گوشت گوساله به هیچ وجه گزینه مناسبی برای پخت آبگوشت نیست.
  • هیچ وقت رب گوجه را بدون تفت دادن به آبگوشت اضافه نکنید. رب سرخ نشده رنگ غذایتان را کدر خواهد نمود.
  • نیم ساعت قبل از اضافه کردن لیمو امانی به آبگوشت، آنها را سوراخ نموده و در آب جوش بیندازید تا تلخی شان گرفته گردد.
  • حتما از چند ساعت قبل از پخت، حبوبات و گندم را بخیسانید و قبل از اضافه کردن به آبگوشت، آب آنها را خالی کنید. با این کار هم نفخ این مواد گرفته می گردد و هم رنگ آبگوشتتان شفاف تر از کار در می آید.
  • تا آنجا که می توانید از اضافه کردن مرحله به مرحله آب به آبگوشت خود داری کنید. بهترین راه برای پخت آبگوشت خوشمزه این است که در ابتدای کار قابلمه بزرگی را انتخاب کنید و از همان ابتدا آب کافی را در آن بریزید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 21 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sharghia.ir شناسه مطلب: 361

به "طرز تهیه آبگوشت نذری خوانسار به روش سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت نذری خوانسار به روش سنتی"

1 دیدگاه

سید امیر کسائی 10 اردیبهشت 1400

سلام و عرض ادب آبگوشت اصیل خوانساری رب ندارد و بجای رب زعفران و دارچین و ادویه جات معطر دارد چرا رب اضافه کردید حالا ما به آبگوشت بدون نخود کاری نداریم که در اصل آبگوشت خوانساری آبگوشت هست نه دیزی که فقط گوشت هست مثل هیات ها اما نباید رب اضافه میکردید

پاسخ به سید امیر کسائی
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید