طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی

به گزارش مجله شرقیا، خورشت خلال کرمانشاهی

خورش خلال یکی از انواع خورش های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر کرمانشاه است. خورش خلال یکی از مجلسی ترین خورش های شهر کرمانشاه محسوب می گردد که در مراسم ها و ایام خاص تهیه می گردد. استفاده از موادی همانند زرشک ، دارچین ، لیمو عمانی و گلاب باعث می گردد این خورش علاوه بر طعم خوبش عطر فوق العاده ای نیز داشته باشد. این خورش در کرمانشاه با روغن حیوانی تهیه می گردد ولی در شهرهای دیگر به صورت متداول از روغن معمولی یا کره استفاده می گردد. خورشت خلال به صورت متداول با گوشت خورشتی که شامل گوشت گوسفندی و گوساله است طبخ می گردد ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی

مواد لازم خورش خلال

  • گوشت گوساله ریز خرد شده: 100 الی 150 گرم به ازای هر نفر
  • پیاز:2 عدد بزرگ
  • خلال بادام درشت:50 گرم به ازای هر نفر
  • زرشک سیاه یا قرمز:200 گرم
  • گلاب:3 الی 4 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده:4 قاشق غذاخوری سر پر
  • لیمو عمانی:1 عدد برای هر نفر
  • چوب دارچین:1 تکه
  • رب گوجه فرنگی:2 الی 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن کرمانشاهی: به میزان لازم

طرز تهیه

1. ابتدا پوست پیازها را گرفته و بشویید، سپس خرد نموده و در قابلمه ای مناسب کمی روغن ریخته و بعد پیازهای خرد شده را با کمی زردچوبه و با حرارت ملایم تفت بدهید تا نرم و سبک شوند.

2. سپس گوشتهای خرد شده را که تمیز شسته اید داخل پیازها بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشتها تغییر کند. بعد تا سطحی که روی گوشت ها پر گردد داخل قابلمه آب جوش بریزید و اجازه بدهید تا با حرارت کم گوشت ها نیم پز شوند.

3. رب را در ظرفی جدا در روغن سرخ کنید تا طعم خامی آن گرفته گردد بعد همراه با زعفران دم نموده و خلال به گوشت نیم پز اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت ها و خلال ها بپزند، توجه داشته باشید که آب باید کاملا روی مواد را بپوشاند.

4. بعد از این که گوشت ها به میزان دلخواهتان پختند، گلاب، لیمو عمانی، چوب دارچین، نمک و مقداری فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

5. زرشک ها را هم بعد از شستن در مقداری روغن تفت دهید. البته مواظب باشید تا نسوزند، سپس 10 دقیقه مانده به خاموش کردن شعله گاز زرشک ها را هم اضافه کنید و 10 دقیقه صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد، سپس چوب دارچین را از خورش خلال خارج نموده و با برنج نوش جان کنید.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 20 مهر 1403 بروزرسانی: 20 مهر 1403 گردآورنده: sharghia.ir شناسه مطلب: 2343

به "طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید