طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با تمام نکات و جزئیات

به گزارش مجله شرقیا، کوکوی لوبیا سبز را با نام کوکوی مجلسی تبریز هم می شناسند. طرز تهیه کوکو لوبیا سبز کار دشواری نیست؛ فقط کافی است برای تهیه آن پس از شستن و خرد کردن لوبیا سبز، سیب زمینی و پیاز، هرکدام از این مواد را به صورت جداگانه در تابه تفت دهید و سپس با تخم مرغ و ادویه و نمک مخلوط کنید. برای قوام مواد کوکو، کمی هم آرد در آن بریزید و دو طرف کوکو را در تابه با مقداری روغن سرخ کنید.

طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با تمام نکات و جزئیات

در ادامه جدول مشخصات غذایی کوکو لوبیا سبز را با هم می بینیم:

کوکو لوبیا سبز

تعداد نفرات4 تا 6 نفر
زمان آماده سازیبین 30 دقیقه تا 1 ساعت
زمان پخت غذاکمتر از 30 دقیقه
میزان سختیکم

طرز تهیه کوکو لوبیا سبز

اگر طعم لوبیا سبز را دوست دارید، اما درست کردن لوبیا پلو برایتان تکراری شده است، این کوکوی خوشمزه و پرخاصیت را امتحان کنید. کوکوی لوبیا سبز علاوه بر طعم خوب، ظاهر شکیلی دارد و می تواند گزینه ای عالی برای سرو غذای سبک گیاهی در مهمانی ها باشد؛ البته در طرز تهیه آن از گوشت هم می توان استفاده کرد. در ادامه مواد لازم و مراحل طرز تهیه کوکو لوبیا سبز به روش سنتی را با هم می بینیم:

مواد لازم برای تهیه کوکوی لوبیا سبز

مواد اولیه برای درست کردن کوکوی لوبیا سبز به صورت جدول زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
لوبیا سبز500 گرم
پیاز درشت1 عدد
سیب زمینی درشت1 عدد
تخم مرغ4 عدد
آرد1 قاشق غذاخوری
روغنبه میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

مراحل دستور پخت کوکو لوبیا سبز با سیب زمینی

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز مجلسی به صورت مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا لوبیا سبز را خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس لوبیا سبزها را به میزان های کوچک و یک دست خرد کنید و با یک لیوان آب بپزید.
  • مرحله دوم: سیب زمینی را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را به صورت نگینی و کوچک خرد کنید و دوباره زیر آب بگیرید تا نشاسته اضافی آن خارج گردد.
  • مرحله سوم: پس از اینکه آب سیب زمینی کاملا خارج شد، آن را داخل تابه ای مناسب با میزانی روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله چهارم: حالا پیاز را هم بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس پیاز خرد شده را در همان تابه تفت دهید تا سبک و طلایی گردد.
  • مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با سیب زمینی، تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر بشکنید و همراه با افزودن میزانی نمک، فلفل و زردچوبه کمی هم بزنید.
  • مرحله ششم: حالا مواد سرخ شده قبلی یعنی لوبیا سبز، پیاز و سیب زمینی را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید. درنهایت آرد را هم به تدریج اضافه کنید تا در مواد کوکو حل گردد.
  • مرحله هفتم: تابه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن میزانی روغن بریزید. حالا مایه کوکو لوبیا سبز را داخل تابه بریزید و اجازه دهید یک طرف آن کاملا سرخ گردد.
  • مرحله هشتم: وقتی یک سمت کوکو به طور کامل پخت، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم کاملا برشته گردد. کوکو را برش بزنید یا به صورت درسته در ظرفی مناسب سرو کنید.

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز با گوشت

در این رسپی به غیر از مواد اولیه جدول بالا، باید از میزانی مرغ یا گوشت چرخ نموده هم بهره ببرید. در این صورت مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: لوبیا سبز، سیب زمینی و پیاز را بشویید. لوبیا سبزها را آبکش کنید و پس از خارج شدن آب اضافی، آنها را به قطعات کوچک تر خرد کنید.
  • مرحله دوم: لوبیا سبزهای خرد شده را در تابه ای همراه با میزانی روغن تفت دهید. در همین فاصله سیب زمینی و پیاز را هم به صورت نگینی خرد کنید.
  • مرحله سوم: سیب زمینی نگینی را هم بعد از لوبیا سبز تفت دهید. سپس پیاز را در تابه بریزید و پس از آن که سبک و طلایی شد، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. میزانی هم ادویه در تابه بریزید.
  • مرحله چهارم: تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر بشکنید و میزانی ادویه و نمک به آن بزنید. سپس بقیه مواد کوکو را به تخم مرغ اضافه کنید و به تدریج میزانی هم آرد داخل مایه کوکو بریزید.
  • مرحله پنجم: حالا مایه کوکو را داخل تابه ای بریزید که قبلا با روغن چرب شده است. در این مرحله درب تابه را بگذارید. وقتی یک سمت کوکو پخت، آن را برگردانید تا سمت دیگر هم برشته گردد.

نکات و فوت و فن های تهیه کوکو لوبیا سبز

برای طبخ کوکوی لوبیا سبز تبریزی به صورت حرفه ای، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • هنگام سرخ کردن مایه کوکو می توانید از قالب بهره ببرید تا کوکو لوبیا سبز شما فرم مجلسی داشته باشد.
  • حتما در هنگام طبخ کوکو لوبیا سبز، درب تابه را ببندید تا کوکوی شما پف کند و کاملا مغزپخت گردد. بعلاوه حرارت زیر تابه هم باید ملایم باشد.
  • در صورت تمایل می توانید شبیه طرز تهیه کوکو کدو حلوایی، به مواد کوکوی لوبیا سبز یک عدد هویج هم اضافه کنید. در این صورت هویج را آب پز و خرد کنید. سپس مثل بقیه مواد به صورت جداگانه تفت دهید و در مایه کوکو بریزید.
  • برای تهیه کوکو لوبیا سبز رژیمی، فقط از لوبیا سبز، تخم مرغ و پیاز بهره ببرید و سیب زمینی را حذف کنید. رنده کردن یک حبه سیر در مایه این کوکو، عطر و طعم آن را به مراتب بهتر می نماید.
  • کوکو لوبیا سبز با گوشت چرخ نموده یا مرغ هم بسیار لذیذ است؛ اما زمان پخت طولانی تری دارد.
  • طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با گوشت را در بالا گفتیم. اما در صورت استفاده از مرغ، باید مرغ را همراه با پیاز و میزانی ادویه به صورت جداگانه بپزید. سپس آن را به صورت ریش ریش با پیاز تفت دهید و داخل مایه کوکو بریزید. یعنی برخلاف طرز تهیه کوکو سیب زمینی با مرغ، در این دستور احتیاجی به چرخ کردن مرغ نیست.
  • در صورت تمایل می توانید سبزیجاتی مثل آویشن و پونه کوهی هم به مواد کوکوی لوبیا سبز اضافه کنید. این سبزیجات به تعادل طبع این غذا یاری می نمایند و عطر و بوی بهتری به آن می بخشند.

اگر در طرز تهیه انواع کوکو در پی تجربه های هیجان انگیز و تازه هستید، پیشنهاد می کنیم که طرز تهیه اسنک کوکو سبزی را هم حتما ببینید.

اصول نگهداری از کوکو لوبیا سبز

کوکوی لوبیا سبز بدون گوشت ماندگاری بیشتری دارد؛ اما به هر حال این کوکو تخم مرغ دارد و حتما باید داخل ظروف درب دار در یخچال نگهداری گردد. سعی کنید به جامانده کوکو را در مدت زمان کمتر از یک هفته مصرف کنید.

جلوگیری از خراب شدن کوکو لوبیا سبز

رنگ و لعاب ظاهری غذا را آنالیز کنید و در صورت ندیدن موارد مشکوک مانند بوی تند، بافت لزج و… به جامانده کوکو را در تابه ای مناسب با حرارت ملایم مجددا گرم و سرو کنید. البته برای این منظور می توانید از فر هم یاری بگیرید.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز

اگر سیر رنده شده در کوکوی لوبیا سبز را دوست ندارید، از پودر سیر بهره ببرید. بعلاوه می توانید به جای خرد کردن مواد کوکو به شکل نگینی، آن ها را به صورت درشت رنده کنید.

خواص لوبیا سبز

لوبیا سبز سرشار از فیبر است. به همین علت مصرف آن برای بهبود عملکرد روده ها و دستگاه گوارش توصیه می گردد. به علاوه این سبزی کم کالری مقادیر فراوانی از ویتامین های A، K و C را در خود جای داده است. لوبیا سبز دیورتیک طبیعی است و به سم زدایی بدن یاری می نماید. ضمن این که از خواص جالب آن می توان به درمان ناباروری اشاره نمود. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که لوبیا سبز نفاخ است؛ اما استفاده از آن در کنار ادویه هایی مثل زیره، فلفل، خردل، زنجبیل و موادی مثل نمک، آویشن و روغن زیتون، این ویژگی را کاهش می دهد.

کوکو لوبیا سبز را حتما امتحان کنید…

همان طور که دیدید، طرز تهیه کوکو لوبیا سبز کار دشواری نیست و پیشنهاد می کنیم حتما آن را تهیه کنید. البته، اگر احساس می کنید همه اعضای خانواده این کوکو را دوست ندارند، می توانید غذای دلخواه آن ها را از سفارش آنلاین غذا خبرنگاران سفارش دهید. با این کار، وقت خود را روی درست کردن یک کوکو تازه و مجذوب کننده می گذارید و با سفارش دیگر غذاهای خوشمزه، همه اعضا خانواده را شادمان می کنید.

سوالات متداول

چطور کوکوی لوبیا سبز را سرخ کنیم؟

برای این منظور مایه کوکو را در تابه ای چرب شده بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. درب تابه هم حتما باید بسته باشد تا کوکو پف کند.

کوکو لوبیا سبز با مرغ چطور تهیه می گردد؟

در این رسپی مرغ را به صورت جداگانه آب پز کنید. سپس آن را به صورت ریش ریش با پیاز تفت دهید و با بقیه مواد مایه کوکو لوبیا سبز مخلوط کنید.

مواد کوکو لوبیا سبز رژیمی چیست؟

این کوکو شامل لوبیا سبز، پیاز، سیر، تخم مرغ و میزانی ادویه و نمک است.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 10 بهمن 1403 بروزرسانی: 10 بهمن 1403 گردآورنده: sharghia.ir شناسه مطلب: 2408

به "طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با تمام نکات و جزئیات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با تمام نکات و جزئیات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید