آموزش بستنی آلبالویی با ثعلب و بدون ثعلب
به گزارش مجله شرقیا، در روزهای گرم تابستان، یکی از کارهای ساده و لذت بخش است. بستنی آلبالویی با طعم ترش و شیرین و رنگ دل انگیز خود، یکی از محبوب ترین انتخاب ها در میان انواع بستنی میوه ای به شمار می رود. استفاده از آلبالوی تازه و مواد اولیه سالم، می تواند بستنی خوش طعم و خوشرنگ بسازد. اگر سوال شما هم این است که با رعایت چند تکنیک ساده می توان به بستنی آلبالو، بافتی کش دار و لطیف داد که با بستنی های آماده بازاری رقابت کند. در این مقاله از در ما طرز تهیه بستنی آلبالویی به چند روش را همراه نکات خوشمزه، خوشرنگ و کشدار شدن، به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه بستنی آلبالویی در یک نگاه
برای تهیه بستنی آلبالویی با ثعلب به صورت خانگی و ساده، ابتدا آلبالوهای تازه و رسیده را شسته، چوب و هسته آن ها را جدا نموده و کنار بگذارید. در قابلمه ای، شیر را بجوشانید و همزمان مخلوط شکر و ثعلب (که از قبل ترکیب شده اند) را به تدریج اضافه نموده و با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا کاملا حل گردد.
پس از غلیظ شدن شیر، عصاره وانیل را افزوده و شعله را خاموش کنید. خامه را جداگانه هم زده تا سبک گردد و سپس به مخلوط شیر اضافه کنید. آلبالوهای خردشده یا پوره شده را نیز به ترکیب بیفزایید و خوب هم بزنید. مایه بستنی را در ظرف استیل ریخته و در ظرف یخ قرار دهید تا کمی سفت گردد. سپس آن را در فریزر گذاشته و هر 45 دقیقه یک بار هم بزنید تا بلورهای یخ تشکیل نشوند. پس از حدود 8 ساعت، بستنی آلبالو آماده سرو است.
در ادامه مطلب می توانید مقدار مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه بستنی آلبالویی به روش های مختلف را بخوانید.
مواد اولیه برای تهیه بستنی آلبالویی با ثعلب
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آلبالو تازه و رسیده | 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
شیر (پرچرب) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه ساده صبحانه | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر ثعلب | 1 قاشق مرباخوری |
عصاره وانیل | 1 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان آماده سازی بستنی آلبالویی با ثعلب: 8 ساعت
مراحل طرز تهیه بستنی آلبالویی با ثعلب و به روش سنتی (روش اول)
استفاده از ثعلب در بستنی آلبالویی، بافت آن را کشدار و خوشمزه می نماید. در ادامه طرز تهیه بستنی آلبالویی خانگی با ثعلب را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه بستنی آلبالویی را آماده کنید
در ابتدا برای طرز تهیه بستنی آلبالویی، چوب آلبالوهای تازه و رسیده را جدا کنید. آلبالوها را به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته گردد. سپس با یاری نی، هسته های آلبالوها را بیرون بیاورید () و آلبالوهای بدون هسته را کنار بگذارید.
مرحله دوم: شکر و ثعلب را آماده کنید
در ادامه، یک قابلمه روی حرارت بگذارید و شیر را در آن بریزید. اجازه دهید شیر آغاز به جوشیدن کند. در این فاصله، شکر و ثعلب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید تا کاملا با هم میکس شوند. وقتی شیر جوشید، به تدریج، مخلوط شکر و ثعلب را در آن بریزید و همزمان هم بزنید تا ثعلب گلوله نگردد. بهتر است از همزن دستی یا گوشت کوب برقی برای هم زدن مخلوط شیر، شکر و ثعلب بهره ببرید.
در صورت تمایل می توانید انواع شیر و شکر را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم: وانیل و خامه را اضافه کنید
حدود 4 تا 5 دقیقه، مخلوط شیر را هم بزنید و اجازه دهید قوام بگیرید و کمی غلیظ گردد. سپس عصاره وانیل را در قابلمه بریزید. کمی هم بزنید و شعله را خاموش کنید. خامه را در یک کاسه بریزید و با همزن به خوبی بزنید تا پف دار و سبک گردد. وقتی مخلوط شیر، کمی از دما افتاد، خامه را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا کاملا از هم باز گردد.
وانیل و خامه صبحانه را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله چهارم: آلبالوها را اضافه کنید
در ادامه برای درست کردن بستنی آلبالویی با خامه، آلبالوهای هسته گرفته را خرد نموده یا در غذاساز پوره کنید. آلبالوها را هم در مخلوط شیر و خامه بریزید و هم بزنید تا تکه های آلبالو در کل مایه بستنی آلبالویی با ثعلب، پخش شوند.
مرحله پنجم: مایه بستنی آلبالویی را هم بزنید
سپس مایه بستنی را در یک ظرف استیل بریزید. یک ظرف بزرگ تشت مانند را تا نیمه آب و یخ بریزید و کف ظرف استیل را در آن بگذارید. با قاشق یا همزن، آغاز به هم زدن مایه بستنی آلبالویی کنید تا مایه بستنی آغاز به سفت شدن کند و یخ ها آب شوند.
مرحله ششم: مایه بستنی آلبالویی را در فریزر بگذارید
در آخرین مرحله از طرز تهیه بستنی آلبالویی سنتی، مایه بستنی سفت شده را در فریزر بگذارید. حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه بعد، ظرف بستنی را بیرون بیاورید و دوباره مایه بستنی را هم بزنید تا کریستال های یخی آن باز گردد. دوباره ظرف را در فریزر بگذارید. هر 1 ساعت دوباره مایه بستنی را هم بزنید. حدود 8 ساعت بعد، می توانید بستنی آلبالویی را اسکوپ زده، تزیین و سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
مواد لازم برای تهیه بستنی آلبالویی با خامه و ماست
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آلبالو تازه | نیم کیلوگرم |
خامه صبحانه | 1 پاکت 200 میلی لیتری |
ماست چکیده | 3 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
آبلیمو | آب نصف یک لیموی کامل |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان آماده سازی بستنی آلبالویی خامه ای بدون ثعلب: 6 ساعت
مراحل طرز تهیه بستنی آلبالویی بدون ثعلب و خامه (روش دوم)
این روش تهیه بستنی آلبالو سنتی، احتیاجی به استفاده از شیر و ثعلب ندارد و به راحتی درست می گردد.
مرحله اول: آلبالوها را فریز کنید
در ابتدا برای درست کردن بستنی آلبالویی بدون شیر، آلبالوها را پاک کنید و بشویید. هسته آنها را بگیرید و در یک ظرف یا پلاستیک فریزری بریزید و به مدت 2 ساعت در فریزر بگذارید. می توانید از آلبالو فریزر شده از قبل، بهره ببرید. وقتی بستنی، بافت یخی گرفت، آن را در غذاساز بریزید.
مرحله دوم: مایه بستنی آلبالو را آماده کنید
سپس به آلبالوها، ماست، خامه، شکر و آبلیمو اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا بافت آنها لطیف گردد. مایه بستنی را بچشید و در صورت تمایل مقدار شکر را اضافه نموده یا افزودنی های دلخواه، بیفزایید. مایه بستنی را در ظرف استیل یا پیرکس بریزید و در فریزر بگذارید.
انواع ماست یونانی یا چکیده را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله آخر: بستنی آلبالویی را سرو کنید
تا دو ساعت اول، مایه بستنی را هر نیم ساعت یک بار از فریزر بیرون بیاورید و هم بزنید. سپس هر 1 ساعت یک بار، مایه بستنی را هم بزنید تا بافت یخی آن باز گردد. بعد از 6 تا 8 ساعت می توانید بستنی آلبالویی با ماست را اسکوپ زده و سرو کنید.
شما می توانید انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه بستنی آلبالویی چوبی با ثعلب (روش سوم)
برای تهیه بستنی آلبالویی چوبی خانگی، کافی ا ست حدود 2 لیوان آلبالوی تازه و بدون هسته را با 3 تا 4 قاشق غذاخوری شکر، نصف قاشق چای خوری ثعلب و 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبلیمو تازه در مخلوط کن پوره کنید تا ترکیبی یکدست و خوشرنگ حاصل گردد. در صورت احتیاج، می توانید 2 تا 3 قاشق غذاخوری آب یا شیر برای رقیق کردن مایه بستنی آلبالویی اضافه کنید.
مایه بستنی آلبالویی را در قابلمه ای با شعله ملایم کمی حرارت دهید تا رنگ آن تثبیت گردد و سپس اجازه دهید کاملاً خنک گردد. مایع آماده شده را در قالب های بستنی چوبی بریزید، چوب بستنی را در وسط هر قالب قرار دهید و قالب ها را به مدت 5 تا 6 ساعت در فریزر بگذارید تا کاملاً یخ بزنند. برای جدا شدن راحت تر بستنی از قالب، قالب را چند ثانیه در آب ولرم قرار دهید.
دستور تهیه بستنی یخی با شربت آلبالو
برای تهیه بستنی یخی با شربت آلبالو به روش ساده، ابتدا حدود 1 لیوان شربت آلبالو غلیظ و طبیعی را با نصف لیوان آب سرد ترکیب کنید تا غلظت آن برای انجماد مناسب گردد. این محلول را بچشید و مقداری کمی شکر یا آبلیمو به آن اضافه کنید تا به طعم دلخواهتان برسد.
سپس مایه بستنی یخی را در قالب های مخصوص بستنی یخی ریخته و در هر قالب یک عدد چوب بستنی قرار دهید. قالب ها را به مدت 5 تا 6 ساعت در فریزر قرار دهید تا کاملا منجمد شوند. برای جدا کردن آسان بستنی از قالب، توصیه می گردد قالب را چند ثانیه در آب ولرم قرار دهید. این دسر یخی، بدون احتیاج به پوره کردن میوه یا استفاده از مواد افزودنی خاص، گزینه ای سالم، خوش طعم و مناسب برای روزهای گرم تابستانی محسوب می گردد.
نکات مهم در طرز تهیه بستنی آلبالویی
- برای طرز تهیه بستنی ترش با آلبالو، مقدار استفاده از شکر یا شیرین کننده های مختلف، سلیقه ای است. می توانید بسته به ذائقه خود یا بسته به مقدار ترش یا شیرین بودن آلبالوها، مقدار شکر را تغییر دهید.
- برای درست کردن بستنی آلبالویی با شیر، ترجیحا از شیر سنتی یا پرچرب بهره ببرید. هر چه شیر پرچرب تر باشد، بافت بستنی آلبالویی، غلیظ تر و طعم آن قوی تر خواهد شد.
- اگر شیر به مقدار کافی چرب نیست یا در کل می خواهید بستنی آلبالویی شما مثل بستنی بازاری گردد، مقداری خامه صبحانه ساده به شیر اضافه کنید.
- برای طرز تهیه بستنی آلبالویی یخی می توانید از قالب های مختلف مثل لیوان آلاسکا، لیوان یک بار مصرف، یا قالب های مخصوص بستنی یخی بهره ببرید.
- برای نگهداری از بستنی آلبالویی، آن را در ظرف دربسته بریزید و سپس در فریزر یا برای استفاده سریع، در یخچال نگهداری کنید تا طعم و بوی دیگر غذاها را نگیرد.
- برای تزئین بستنی آلبالویی می توانید از سس آلبالو، سس شکلات، تکه های میوه های تازه، خامه فرم گرفته، خامه یخ زده و … بهره ببرید.
رازهای کشدار شدن بستنی آلبالویی به روش بازاری
برای اینکه بستنی آلبالویی بافتی کش دار، منسجم و لطیف داشته باشد، نکات زیر را رعایت کنید:
1- استفاده از ثعلب: افزودن مقدار مناسبی از ثعلب (حدود یک قاشق چای خوری به ازای 1 کیلوگرم مایه بستنی) به ترکیب بستنی نقش مهمی در ایجاد خاصیت کشسانی دارد. بهتر است ثعلب ابتدا با شکر مخلوط شده و سپس به پوره آلبالو افزوده گردد.
2- هم زدن مداوم مایه بستنی در حین انجماد: برای جلوگیری از تشکیل بلورهای یخ و یکنواخت شدن بافت بستنی، توصیه می گردد در مراحل اولیه انجماد، هر 30 دقیقه یک بار ترکیب بستنی از فریزر خارج شده و به خوبی هم زده گردد. این فرآیند باید حداقل 5 تا 7 مرتبه تکرار گردد.
3- استفاده از شیر پرچرب یا خامه: استفاده از شیر پرچرب یا خامه در ترکیب مایه بستنی، موجب لطافت بیشتر و بافت کش دارتر بستنی خواهد شد.
4- پوره کردن کامل آلبالو: آلبالوها باید به صورت کامل و یکنواخت پوره شوند تا قطعات درشت آلبالو، مانع ایجاد بافت نرم و کش دار نشوند.
5- افزودن چاشنی های معطر ملایم: استفاده از مقدار اندکی وانیل یا گلاب، علاوه بر بهبود رایحه و طعم، می تواند بافت بستنی را هم تا حدی لطیف کند.
رازهای خوشرنگ شدن بستنی آلبالویی
1- استفاده از آلبالوی تازه و رسیده: آلبالوهای تازه، مخصوصا آلبالوهای تیره تر و کاملا رسیده، رنگ قرمز مایل به بنفش طبیعی و زیبایی به بستنی می دهند. آلبالوی یخ زده یا فرآوری شده ممکن است رنگی کدر یا کم رنگ داشته باشند.
2- پرهیز از اضافه کردن آب زیاد: افزودن آب بیش از حد به پوره آلبالو موجب رقیق شدن رنگ بستنی می گردد. در صورت احتیاج به رقیق سازی، استفاده از شیر پرچرب یا خامه توصیه می گردد که علاوه بر حفظ رنگ، بافت بستنی را هم لطیف تر می نماید.
3- پوره کردن کامل میوه ها: آلبالوها باید به صورت کامل و یکنواخت پوره شوند تا رنگ آن ها به طور کامل در ترکیب بستنی پخش گردد. استفاده از مخلوط کن یا غذاساز با قدرت بالا می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.
4- افزودن چند قطره آب لیمو تازه: اسیدیته آبلیمو باعث تثبیت رنگ قرمز آلبالو می گردد و در فرآیند انجماد، از تغییر رنگ آن به قهوه ای جلوگیری می نماید.
5- استفاده از شربت یا مربای آلبالو (در صورت احتیاج): در صورتی که آلبالوی تازه در دسترس ندارید، می توانید از یا با رنگ طبیعی بهره ببرید. البته در طرز تهیه بستنی با مربای آلبالو، ممکن است طعم بستنی شیرین تر گردد.
6- استفاده از رنگ دهنده های خوراکی: برای افزودن رنگ قرمز به بستنی آلبالو، می توانید از چند قطره رنگ خوراکی قرمز یا پودر لبو () بهره ببرید.
7- پرهیز از حرارت زیاد در فرآیند آماده سازی: حرارت دادن بیش از حد آلبالوها در مرحله پخت آنها، باعث تیره شدن رنگ و کاهش شفافیت آلبالوها می گردد. در صورت احتیاج به پخت، فقط در حد حل شدن شکر، مواد را حرارت دهید.
فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی آلبالویی
1- آیا می توان از آلبالوی یخ زده یا مربا در تهیه بستنی آلبالویی استفاده کرد؟
بله. اما آلبالوی تازه رنگ و طعم بهتری دارد. در صورت استفاده از مربا یا شربت آلبالو، مقدار شکر را تنظیم کنید تا بستنی بیش از حد شیرین نگردد.
2- آیا می توان بستنی آلبالویی را بدون ثعلب تهیه کرد؟
بله. اما بافت بستنی بدون ثعلب معمولا نرم تر و کمتر کش دار خواهد بود. در این حالت، استفاده از خامه و هم زدن مکرر می تواند به بافت بستنی آلبالویی یاری کند.
3- چه زمانی باید مواد بستنی آلبالویی را هم زد؟
در مراحل اولیه انجماد، هر 30 تا 45 دقیقه بستنی را از فریزر خارج نموده و هم بزنید. این کار را حداقل 5 تا 7 بار تکرار کنید تا بافت یکنواختی به وجود بیاید.
منبع: افق کوروش