درخواست وزارت صمت از گمرک برای افزایش کد تعرفه کالا ها

به گزارش مجله شرقیا، قائم مقام وزیر در امور بازرگانی وزارت صمت خواهان افزایش کد تعرفه کالا های در عرصه تجارت خارجی شد که معاون فنی گمرک هم تسریع در این موضوع را اظهار داشت.

درخواست وزارت صمت از گمرک برای افزایش کد تعرفه کالا ها

به گزارش گروه مالی خبرنگاران، محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر امور بازرگانی وزارت صمت خواهان افزایش کد تعرفه ها از هشت رقم به 10 رقم در تجارت خارجی شد.

وی در نامه ای به میراشرفی رئیس کل گمرک نوشت: عطف به نامه شماره 60/71927 مورخ 1399/3/21 به اسم دفتر تعرفه گمرک جمهوری اسلامی ایران در مورد پیشنهاد افزایش تعداد ارقام ردیف تعرفه کالا ها (تصویر پیوست)، به استحضار می رساند، در شرایط فعلی، استفاده از کد های تعرفه هشت رقمی ظرفیت پوشش دادن به تمامی اهداف سیاست گذاری تجاری کشور را ندارد و بعلاوه استفاده از ابزار های تعرفه ای، امری مطلوب بوده و دایره مانور حمایت هدفمند از محصولات مشابه فراوری داخلی و آزادسازی های تجاری حساب شده را فراهم می کند و لذا خواهشمند است با توجه به توضیحات پیشگفت، دستور فرمایید اقدامات لازم جهت افزایش تعداد ارقام کد های تعرفه از هشت رقم به ده رقم صورت پذیرد و نتیجه به اینجانب اطلاع رسانی شود.

پاسخ گمرک به وزارت صمت

پس از این نامه مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرک به این مسئله واکنش نشان داد و در نامه ای به قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی بیان کرد: بازگشت به نامه شماره 141562/60 مورخ 9/6/1400 و پیرو نامه شماره 1133673/99 مورخ 22/9/1399 به اسم وزیر محترم وقت صنعت، معدن و تجارت به استحضار میرساند: این حوزه معاونت همیشه همکاری لازم را با دفاتر تخصصی آن سازمان در ایجاد ردیف های ملی براساس مقتضیات داخلی با موضوع حمایت از فراوری داخل به عمل آورده و بویژه طی سالیان اخیر بمنظور کاهش تبعات منفی ناشی از تحریم های ظالمانه و تخصیص بهینه منابع ارزی جهت اعمال صحیح گروه بندی کالایی، اولویت ارزی، وضع محدودیت و اخذ عوارض از کالا های هدف صادراتی و امکان پایش مجوز های لازم جهت ورود و صدور کالا و ... بلحاظ اینکه کلیه اهداف فوق بر اساس کد تعرفه کالا محقق می شود، لذا درخواست های متعدد ایجاد ردیف دفاتر تخصصی آن وزارتخانه همیشه با ارجحیت مورد رسیدگی قرار گرفته و کد تعرفه هشت رقمی اختصاص داده شده است. در بخش قابل توجهی از ردیف هایی که به درخواست آن وزارتخانه ایجاد شده توضیح کالا متضمن کاربرد آن می باشد که از آن جمله می توان رنگ های چینی و سرامیکی، لاک و ورنی، پوشش ها و ... که به وفور در ردیف های هشت رقمی فصل 32 ایجاد شده یا بعضی ردیف های مربوط به فراورده های غذایی از قبیل حالت دهنده خوراکی، بهبود دهنده و ... موضوع ردیف 2106، کاغذ های مورد استفاده جهت روکش تخته های فشرده (مورد استفاده برای واحد های فراوری نئوپان) در فصل 48، آمیزه و کامپاند ذیل ردیف های مربوط به پلیمر ها به اشکال ابتدایی در فصل 38 را برشمرد. مهمترین آن ها در لیست پیوست مشتمل بر 277 ردیف تعرفه ملی ایفاد میشود.

علی ایحال با توجه به آنکه سازمان ملی استاندارد ایران همانگونه که طی نامه پیروی اعلام شده اعلام نظر در مورد کاربرد کالا را خارج از حیطه وظایف آن سازمان و برعهده سازمان های متولی مربوطه دانسته، بر همین اساس هم نسبت به استعلام از دفاتر تخصصی صمت اقدام گشت، اما پاسخ لازم دریافت نشده است. به جهت جلوگیری از اطاله موضوع صرفاً به دو فقره مکاتبه به شماره 117908/60 مورخ 26/4/98 و128065/60 مورخ 7/5/98 تصاویر ضمیمه اشاره می شود.

عدم همکاری در این ارتباط با گمرک ایران، معضل جدی ناشی از رسوب کالا در گمرکات، در ابعاد مختلف موجب شده هرچند بمنظور کاهش هزینه های ناشی از این رسوب تا به امروز اقدامات مختلفی به وسیله گمرک انجام گرفته و کماکان انجام می گیرد، اما به هرحال بوروکراسی اداری، مکاتبات متعدد برای حصول نتیجه قابل استناد، طولانی شدن فرایند ترخیص کالا و ... قابل اغماض نبوده و گمرک ایران در خط مقدم بار این مسئولیت را به تنهایی بردوش کشیده و میکشد. تصدیق می فرمایند دراین میان افزایش ارقام به بیش از هشت رقم و یا ایجاد ردیف های بیشتر هشت رقمی تنها به معضلات فوق، بلاتکلیفی هرچه بیشتر گمرک و صاحبان کالا و عدم هماهنگی های سازمان های موازی دامن خواهد زد.

در ضمنً در امسال گمرک ایران ملزم به انجام اقدامات قانونی لازم جهت اعمال اصلاحات نسخه 2022 نمانکلاتور همگام با سایر کشور های عضو سازمان جهانی گمرک بوده که برای کلیه کشور های عضو لازم الاجرا است و بدین ترتیب جدول منضم به کتاب مقررات صادرات و واردات دستخوش تغییراتی خواهد شد که ملزم به اجرای آن هستیم. علاوه بر آن سامانه های مورد استفاده براساس ردیف های موجود طراحی شده و باید در فرصت زمانی کافی به روز رسانی و تغییرآن ها صورت گیرد.

علی ایحال خواهشمند است دستورفرمایند ترتیبی اتخاذ شود تا همکاری لازم درخصوص اعلام کاربرد کالا به وسیله دفاتر تخصصی آن وزارتخانه با گمرک انجام شده و درمواردیکه ردیف های هشت رقمی موجود جوابگوی احتیاج آن وزارتخانه نبوده مراتب حسب مورد جهت همکاری متقابل و آنالیز راه چاره مناسب به این حوزه معاونت منعکس شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 31 شهریور 1400 بروزرسانی: 31 شهریور 1400 گردآورنده: sharghia.ir شناسه مطلب: 1812

به "درخواست وزارت صمت از گمرک برای افزایش کد تعرفه کالا ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درخواست وزارت صمت از گمرک برای افزایش کد تعرفه کالا ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید