طرز تهیه کوکو لبو با 11 نکته مهم ، چیکار کنم شل نشه و وا نره؟
به گزارش مجله شرقیا، اگه دنبال یه کوکوی متفاوت، خوش رنگ و پرخاصیت با لبو هستین، کوکو لبو می تونه یه انتخاب خاص برای سفره های پاییزی و زمستونی تون باشه. بافت لطیف، رنگ بنفش خاص و طعم شیرین و ملایم چغندر، این رو از متمایز می کنه. توی این مقاله از در ، ما طرز تهیه کوکو لبو به چند روش، در تابه و به صورت رژیمی و در فر رو به صورت مرحله به مرحله بهتون یاد می دیم تا یه کوکوی سالم، منسجم و خوش طعم درست کنین که هم برای مهمونی مناسبه، هم برای یه یا سبک و خونگی. با ما همراه باشین.

طرز تهیه کوکو لبو در یک نگاه
برای تهیه کوکو لبو، ابتدا چغندر قرمزهای میانه رو با پوست بپزین، پوست بگیرین، رنده شون کنین و آب اضافی شون رو بگیرین. سیب زمینی ها رو هم جداگانه آب پز و له کنین. بعد پیاز و سیر رو رنده نموده و آب پیاز رو کامل بگیرین. همه مواد رو با هم ترکیب کنین و ادویه هایی مثل نمک، زردچوبه، تخم گشنیز و زنجبیل رو اضافه کنین.
برای انسجام مایه کوکو لبو، آرد سوخاری اضافه کنین و خوب هم بزنین. اگه وقت دارین، مایه کوکو رو نیم ساعت داخل یخچال بذارین تا خودش رو بگیره. در ادامه کوکوها رو فرم بدین و توی روغن داغ، هر طرفشون رو حدود 8 تا 10 دقیقه سرخ کنین تا طلایی بشن. در نهایت، کوکوها رو روی دستمال حوله ای بذارین تا روغن اضافی شون گرفته بشه و با مخلفات دلخواه سروشون کنین.
شما می تونین جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه و مراحل طرز تهیه کوکوی لبو رو توی این مطلب بخونین.
مواد اولیه برای تهیه کوکو لبو
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
لبو | 5 تا 6 عدد میانه |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
پیاز | 1 عدد کوچک |
سیر | 1 یا 2 حبه |
آرد سوخاری | حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل | نصف قاشق چای خوری |
پودر تخم گشنیز | نصف قاشق چای خوری |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
ترشی یا ماست و نان | برای سرو با کوکو لبو |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کوکو لبو: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوکو لبو با سیب زمینی
کوکوی لبو رو می تونین به عنوان وعده شام یا ناهار به راحتی توی خونه درست کنین. در ادامه مراحل تهیه کوکوی لبو رو می تونین دنبال کنین.
مرحله اول: چغندرها (لبو) رو آبپز کنین
برای آغاز طرز تهیه کوکو لبو، باید لبوها رو خوب بشورین و با پوست داخل قابلمه با میزانی آب بپزین (). بهتره از چغندرهای قرمز میانه استفاده کنین تا هم راحت تر بپزن، هم رنگ و طعم بهتری بدن. وقتی چغندرها کاملاً نرم شدن، از قابلمه بیرون بیارین. پوستشون رو جدا و با رنده درشت رنده شون کنین. حتماً آب اضافی شون رو بگیرین چون رطوبت زیاد باعث می شه مایه کوکو وا بره و موقع سرخ شدن فرم نگیره.
مرحله دوم: سیب زمینی ها رو آبپز کنین
در حین پختن لبوها، سیب زمینی ها رو هم جداگانه آبپز کنین. بعد از پخت، اون ها رو پوست بگیرین و با گوشت کوب یا چنگال له شون کنین. سیب زمینی له شده نقش چسب طبیعی رو داره و باعث می شه کوکوها انسجام خوبی پیدا کنن. اگه سیب زمینی ها خیلی آب دار باشن، می تونین کمی بذارین خنک بشن تا رطوبتشون کمتر بشه.
مرحله سوم: سیر و پیاز رو رنده کنین
توی این مرحله از درست کردن کوکو لبو، نوبت رنده کردن پیاز و سیره. پیاز رو پوست بگیرین و رنده کنین. حتماً آبش رو با دست یا صافی بگیرین. این مرحله خیلی مهمه چون آب پیاز باعث شل شدن مایه کوکو می شه. سیر رو هم ریز رنده کنین یا له کنین تا عطرش توی کل مایه کوکو پخش بشه. اگه طعم سیر رو زیاد دوست ندارین، می تونین میزانش رو کمتر یا حذفش کنین.
مرحله چهارم: ادویه ها رو آماده کنین
توی یه کاسه بزرگ، چغندر رنده شده، سیب زمینی له شده، پیاز و سیر رو با هم مخلوط کنین. نمک، زردچوبه، پودر تخم گشنیز و زنجبیل رو اضافه کنین. این ترکیب ادویه ای هم طعم رو متعادل می کنه، هم بوی خاکی چغندر رو می گیره. اگه دوست دارین کوکوتون کمی تند باشه، می تونین پاپریکا یا فلفل قرمز هم اضافه کنین.
انواع ادویه معطر غذا رو از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی می تونین تهیه کنین.
مرحله پنجم: آرد سوخاری رو اضافه کنین
برای اینکه مایه کوکو لبو منسجم تر بشه، آرد سوخاری رو کم کم اضافه کنین و خوب هم بزنین. میزان دقیق آرد سوخاری بستگی به شل بودن مایه کوکو لبو داره، ولی معمولاً 2 تا 3 قاشق غذاخوری کافیه. مایه باید طوری باشه که وقتی با دست یا قاشق فرم می دید، وا نره و راحت توی روغن سرخ بشه.
برای خرید آرد سوخاری به صورت خرید حضوری و اینترنتی می تونین از فروشگاه های اقدام کنین.
مرحله ششم: مایه کوکو لبو رو استراحت بدین
اگه وقت دارین، بهتره مایه کوکو رو حدود نیم ساعت توی یخچال بذارین. این کار باعث می شه مواد خودشون رو بگیرن و موقع سرخ شدن راحت تر فرم بگیرن. اگه عجله دارین، می تونین این مرحله رو حذف کنین، ولی توصیه می شه انجامش بدین تا نتیجه بهتری بگیرین.
مرحله هفتم: کوکو لبو رو سرخ کنین
توی ماهیتابه، کمی روغن سرخ کردنی بریزین و بذارین خوب داغ بشه. بعد با یه قاشق از مایه کوکو لبو بردارین، فرم بدین و داخل روغن بذارین. هر طرف کوکو رو حدود 8 تا 10 دقیقه سرخ کنین تا طلایی و خوش رنگ بشه. اگه دوست دارین کوکوها تُردتر بشن، می تونین قبل از سرخ کردن، میزان کمی آرد سوخاری روی سطحشون بپاشین.
روغن سرخ کردنی رو از فروشگاه های به صورت اینترنتی و حضوری می تونین تهیه کنین.
مرحله هشتم: کوکو لبو رو سرو کنین
وقتی کوکوهای لبو سرخ شدن، اون ها رو روی دستمال آشپزخونه یا حوله کاغذی بذارین تا روغن اضافی شون گرفته بشه. بعدش کوکوها برای سرو آماده ان. می تونین اون ها رو با سبزیجات تازه، نان ()، ، سبزی خوردن، ماست () یاسرو کنین.
برای خرید انواع نان و انواع ترشی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
روش تهیه کوکو لبو بدون سیب زمینی و گوشت
برای درست کردن کوکو لبو بدون سیب زمینی و گوشت، اول از همه دو تا چغندر میانه خام رو پوست بگیرین و با رنده درشت رنده شون کنین. بعد با دست یا صافی، آب اضافی شون رو کامل بگیرین تا مایه کوکو شل نشه. یه عدد پیاز میانه رو هم رنده کنین و آبش رو بگیرین. یه حبه سیر رو له کنین و با پیاز به چغندر قرمز اضافه کنین.
در ادامه نصف قاشق چای خوری زردچوبه، نصف قاشق چای خوری پودر تخم گشنیز، نوک قاشق پودر زنجبیل () و میزانی نمک بریزین و مواد رو خوب هم بزنین. بعد حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری آرد سوخاری اضافه کنین تا مایه منسجم بشه. اگه وقت دارین، مایه کوکو لبو رو نیم ساعت تو یخچال بذارین تا خودش رو بگیره.
سپس کوکوها رو به شکل دلخواه فرم بدین و توی روغن داغ، هر طرفشون رو حدود 8 دقیقه سرخ کنین تا طلایی بشن. در نهایت، با سبزی تازه، ماست یا خیارشور () سرو کنین.
دستور تهیه کوکو لبو رژیمی در فر
برای تهیه کوکو لبو به روش سالم تر و رژیمی، فر رو روی 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه گرم کنین. کف سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونین و کمی اسپری روغن بزنین. کوکوها رو فرم بدین و با فاصله داخل سینی بچینین. حدود 20 تا 25 دقیقه زمان بدین تا کوکوها بپزن و طلایی بشن. اگه بخواین روی کوکوها تُردتر بشه، می تونین چند دقیقه آخر گریل رو روشن کنین. کوکوهای لبو که طلایی شدن، اون ها رو از کاغذ روغنی جدا کنین و توی ظرف سرو بچینین.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه کوکو لبو
- از لبوهای با میزان میانه و تازه استفاده کنین که رنگ پررنگ تری دارن. لبوهای خیلی بزرگ، معمولاً سفت تر و کم رنگ ترن و طعم خاکی بیشتری دارن.
- آب چغندر، پیاز و حتی سیب زمینی (اگه استفاده بشه) رو کامل بگیرین. رطوبت زیاد باعث می شه کوکو وا بره یا موقع سرخ شدن پخش بشه.
- اگه بخواین کوکو لبو لطیف تر و منسجم تر بشه، می تونین 1 عدد تخم مرغ به مایه کوکو اضافه کنین، ولی حذفش هم مسئله ای ایجاد نمی کنه.
- قبل از سرخ کردن کوکو لبو، یه قاشق از مایه رو فرم بدین و توی روغن امتحانی سرخ کنین. اگه وا رفت، کمی آرد سوخاری یا پودر نان خشک اضافه کنین تا مایه کوکو لبو سفت تر بشه.
- حتماً مایه کوکو لبو رو حداقل نیم ساعت داخل یخچال بذارین. این کار باعث می شه مواد خودشون رو بگیرن، طعم ها به خورد هم برن و کوکوها راحت تر فرم بگیرن.
- روغنی که کوکو لبو رو توش سرخ می کنین، باید داغ باشه، ولی نسوزه. اگه روغن خیلی داغ باشه، کوکو سریع می سوزه و مغز پخت نمی شه؛ اگه سرد باشه، کوکو روغن زیادی جذب می کنه.
- اگه می خواین کوکوها ظاهر مرتب تری داشته باشن، می تونین از حلقه فلزی یا قالب های کوچک استفاده کنین و مایه رو داخلش بریزین.
- برای سرو شیک تر کوکو لبو، کوکوها رو با ماست چکیده، سبزیجات تازه، خیارشور یا سس انار تزئین کنین. ترکیب شیرینی چغندر با ترشی خیلی خوش طعم می شه.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوکو لبو
1- چرا کوکو لبو ترک می خوره؟
- آب اضافی چغندر، پیاز یا سیب زمینی باعث شل شدن بافت و ترک خوردن سطح کوکو لبو می شه.
- نبود تخم مرغ یا آرد کافی باعث می شه کوکو لبو انسجام لازم رو نداشته باشه.
- اگه روغن به میزان کافی داغ نباشه یا میزانش کم باشه، کوکو لبو به کف ماهیتابه می چسبه و ترک می خوره.
- اگه مایه کوکو لبو رو بلافاصله سرخ کنین، احتمال ترک خوردن بیشتره.
- شعله خیلی بالا باعث می شه سطح کوکو لبو سریع ببنده ولی داخلش هنوز نپخته باشه که باعث ایجاد ترک بعد از پخت می شه.
- اگه مواد کوکو لبو خوب با هم مخلوط نشن، بافت یکنواختی ندارن و موقع پخت ترک می خورن.
2- می تونیم کوکو لبو رو با لبو خام درست کنیم؟
بله، لبو خام رنده شده هم قابل استفاده ست، فقط حواستون باشه آب اضافی شو کامل بگیرین تا مایه وا نره.
3- اگه سیب زمینی توی کوکو لبو نداشته باشیم، کوکو وا می ره؟
نه لزوماً. می تونین از آرد سوخاری یا پودر نان خشک برای انسجام استفاده کنین. لبو و پیاز رو هم خوب آب گیری کنین.
منبع: افق کوروش