کمربند ایمنی و واکسیناسیون

به گزارش مجله شرقیا، امروز کمتر کسی پیدا می گردد که با اجباری شدن کمربند ایمنی مخالف باشد. پس چرا عده ای با واکسیناسیون مخالف هستند؛ در حالی که منطق اجباری کردن واکسیناسیون بسیار قوی تر است زیرا اگر عوارض نبستن کمربند ایمنی فقط متوجه همان فرد می گردد، عوارض واکسن نزدن، متوجه نقض سلامتی دیگران نیز می گردد.

کمربند ایمنی و واکسیناسیون

به گزارش خبرنگاران، عباس عبدی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: اخیرا پیتر سینگر، فیلسوف مشهور، یادداشتی را در دفاع از اجباری شدن واکسیناسیون نوشته است و به این منظور به نمونه کمربند ایمنی خودرو اشاره می نماید که چگونه 50 سال پیش برای اولین بار در استرالیا اجباری شد، سپس با مخالفت جدی بسیاری از افراد روبرو شد ولی کم کم اجباری شدن آن در دنیا پذیرفته شد و اکنون حتی به یک عادت تبدیل شده که اگر جریمه هم نباشد، رانندگان و مسافران با طیب خاطر آن را می بندند. وی شرح می دهد که یکی از برآوردها حاکی از آن است که اجباری شدن کمربند ایمنی در خودرو مانع حدود 370 هزار مرگ در آمریکا شده است.

این مقایسه خوب و بجاست ولی به نظر می رسد که ضرورت و منطق اجباری کردن واکسن فراتر از منطق حاکم بر کمربند ایمنی است. نبستن کمربند ایمنی در بدترین حالت فقط به شخصی که آن را نبسته لطمه می زند. البته شرکت های بیمه هم می توانند مدعی زیان شوند. برای مثال بیمه افرادی را که کمربند نمی بندند بیشتر بگیرند زیرا نبستن کمربند ریسک مرگ ومیر را بالا می برد. یا پرداخت خسارت جانی را مشروط به بستن کمربند ایمنی نمایند یا راننده مقصر در تصادف نیز، پرداخت خسارت را منوط به داشتن کمربند ایمنی کند. ولی در نهایت خسارت اصلی و عوارض نبستن کمربند فقط متوجه شخص است. مطالعات در ایران نیز نشان داد که بستن کمربند ایمنی به نحو روشن و معناداری موجب کاهش تلفات ناشی از تصادفات شده است. برای مثال در همان سال اول اجباری شدن کمربند، مقدار تصادفات منجر به فوت از حدود 13 درصد تصادفات دارای مجروح و فوتی به حدود 10 درصد کاهش یافت و این دستاورد مهمی بود. اگر همه سرنشینان خودرو نیز کمربند خود را ببندند، کاهش مرگ و میر چشمگیرتر خواهد شد. به دلیل همین دستاوردها است که امروز کمتر کسی پیدا می گردد که با اجباری شدن کمربند ایمنی مخالف باشد. پس چرا عده ای با واکسیناسیون مخالف هستند؛ در حالی که منطق اجباری کردن واکسیناسیون بسیار قوی تر است زیرا اگر عوارض نبستن کمربند ایمنی فقط متوجه همان فرد می گردد، عوارض واکسن نزدن، متوجه نقض سلامتی دیگران نیز می گردد. اگر می توان برای دفاع از جان فرد او را ملزم به رعایت رفتاری کرد، به طریق اولی می توان مردم را به زدن واکسن مجبور کرد. هم برای حفظ سلامت خودشان و هم مهم تر از آن برای حفظ سلامت دیگران. این منع را نمی توان با گزاره محدود کردن آزادی دیگران رد کرد.

تنها یک پرسش باقی می ماند و این که دلایل علمی اثربخشی واکسن چیست؟ همان طور که مرگ ومیر با بستن کمربند ایمنی صفر نمی گردد، با زدن واکسن نیز صفر نخواهد شد. همین که به طرز معناداری ابتلا و مرگ ومیر را کاهش دهد، برای اجباری کردن کافی است. مرجع تشخیص این امر نیز مراجع رسمی و پژوهشی معتبر هستند که در خصوص واکسیناسیون به طور قطع در مقدار های بسیار زیادی مرگ ومیر و ابتلا یا ابتلای حاد منجر به بستری شدن را کاهش می دهد، حداقل تا به امروز و بر اساس شرایط موجود ویروس، واکسن چنین عملکردی داشته است و از این نظر با ذکر چند نمونه که فلانی واکسن زد و مُرد یا مبتلا به کووید-19 شد، نمی توان منطق اجباری کردن واکسیناسیون را مورد سوال و تردید قرار داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: sharghia.ir شناسه مطلب: 1874

به "کمربند ایمنی و واکسیناسیون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمربند ایمنی و واکسیناسیون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید