دغدغه های دبیر و رکود احتمالی کشتی ایران، دو فدراسیون با یک بودجه
به گزارش مجله شرقیا، به گزارش خبرنگاران، اواخر هفته گذشته بود علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی به تشریح شرایط این رشته المپیکی و پرافتخار پرداخت که بخش اعظمی از این اظهارات، بسیار نگران کننده بود. وی در تازه ترین اظهارات خود به دغدغه های فراوان مالی و همچنین خالی شدن صحنه از حضور کشتی گیران آینده ساز خبر داد و آمارهای ناامیدکننده ای را عنوان کرد.
رئیس فدراسیون کشتی صراحتاً گفت: شرایط به گونه ای است که در واقع باید 2 فدراسیون را اداره کنیم؛ فدراسیون کشتی آزاد و فدراسیون کشتی فرنگی، اما به عنوان یک فدراسیون به آن نگاه می شود.در حالیکه ورزش های دیگر مانند والیبال، بسکتبال یا فوتبال یک رشته هستند، اما در کشتی ما 5 رده سنی در آزاد و 5 رده سنی در فرنگی و 10 تیم کامل داریم. فدراسیون کشتی در طول سال، حدود 40 اعزام برون مرزی دارد که هر اعزام به طور میانگین حدود یک میلیارد تومان هزینه دارد. نکته قابل تأمل اینجاست که این هزینه ها نیز فقط مختص به اعزام هاست، نه اردوها و مسائل دیگر!
بحث دیگری که دبیر در خصوص آن اظهار نگرانی کرد، خالی شدن میدان از حضور آینده سازان کشتی بود. بطوریکه تا خاتمه دهه 70 حدود یک و نیم میلیون کشتی گیر فعال وجود داشت، اما امروز این آمار به زیر پنجاه هزار نفر رسیده! به گفته دبیر این آمار بدان معناست که کشتی تا 5 سال آینده رو به تعطیلی خواهد رفت و زنگ خطر کشتی به صدا درآمده است.
پس از اظهارات قابل تأمل علیرضا دبیر و هشدار در خصوص آینده کشتی ایران، رئیس کمیته ملی المپیک هم وارد گود شد و به این دغدغه ها واکنش نشان داد. سید رضا صالحی امیری در پاسخ به برخی دغدغه های رئیس فدراسیون کشتی گفت: کشتی به عنوان یک ارزش فرهنگی تاریخی باید مورد توجه قرار گیرد. ما همه توان خود را برای کشتی گذاشته ایم. وزارت ورزش در حدود 15 میلیارد تومان برای این رشته در نظر گرفته است. همچنین حمایت های نقدی و غیرنقدی که در مجموع 30 میلیارد کمک غیر مستقیم و 2 و نیم میلیارد کمک مستقیم خواهد شد. اما بیش از این توان حمایت وجود ندارد که آن هم به دلیل محدودیت های خودمان است.
صالحی امیری به اهمیت منابع انسانی در کشتی هم اشاره کرد و گفت: همه چیز پول نیست و ما باید به منابع انسانی هم توجه داشته باشیم. شهرستان جویبار در شمال کشور و مناطق دیگری در نقاط مختلف ایران، هر کدام در کشتی حائز اهمیت هستند. بطور کلی این نیروی انسانی و پیشکسوتان هستند که می توانند باعث ارتقای جایگاه و اهمیت ورزش شوند. در گذشته هم که پول و حمایت های کافی از ورزش نبود، این منابع انسانی بودند که باعث رونق ورزش می شدند.
آنچه مسلم است فدراسیون کشتی روزهای سخت و پر فراز و نشیبی را تا حضور در بازی های المپیک توکیو پیش رو دارد و اگر مورد حمایت های مالی و معنوی متولیان ورزش و اسپانسرهای مالی قرار نگیرد، بعید به نظر می رسد بتواند همچون گذشته به عنوان پرافتخارترین ورزش ایران در میادین جهانی و المپیک عرض اندام کند.
منبع: خبرگزاری مهر