طرح ترافیک از فردا لغو می شود ، محدودیت تردد در شب های قدر نداریم
به گزارش مجله شرقیا، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: طرح ترافیک در تهران از فردا (یکشنبه) به مدت یک هفته لغو می شود و برگزاری مراسم شب های احیا در ماه رمضان نیز با رعایت دستورالعمل های مصوب مجاز است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرنگاران، علیرضا رئیسی روز شنبه پس از برگزاری جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رئیس جمهوری گفت: طرح ترافیک در تهران از فردا (یکشنبه) به مدت یک هفته لغو می شود. یکی از مسائلی که نگران کننده است وجود مترو و حمل و نقل عمومی است که باعث انتقال بیماری می شود به خصوص اینکه در این فضا ها فاصله گذاری وجود ندارد. امیدواریم این تصمیم به خصوص در کلانشهر تهران تا حدی کمک کند که شیوع بیماری کم شود. این هفته طرح ترافیک برداشته می شود و برای ادامه آن در هفته های بعد تصمیم گیری خواهد شد.
وی درباره مراسم ماه رمضان نیز گفت: از جمله مصوبات این جلسه این بود که مراسم شب های قدر و احیا در ماه رمضان و نماز عید فطر در شهر های زرد و آبی با رعایت پروتکل ها برگزار شود و در شهر های قرمز و نارنجی حتما مراسم شب های احیا و نماز ها باید فضای باز برگزار شود، مدت مجاز برگزاری این مراسم حدبیشتر دو ساعت و برای نماز ها نیم ساعت است. ممنوعیت تردد شبانه از ساعت 22 تا 3 شب نیز فقط در شب های قدر برداشته می شود.
رئیسی افزود: شرایط کرونا در هفت استان صعودی است. در 25 استان شرایط خوب نیست. هفت استانی که بیشترین میزان شیوع کرونا را دارند، استان های تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، لرستان و همدان است. 18 استان دیگر نیز همچنان فرایند صعودی کرونا را طی می کنند.
معاون وزیر بهداشت گفت: تعدادی از استان ها به قله اوج شیوع کرونا در موج جدید نزدیک می شوند. استان هایی مثل مازندران، خوزستان، قزوین، فارس و تا حدودی اردبیل، کردستان فرایند نسبتا ملایم تری را طی می کنند. برخی استان ها به اوج بیماری رسیده اند و فرایند نزولی را شروع کرده اند.
وی ادامه داد: متاسفانه با وجود اعلام شرایط قرمز و نارنجی در بیشتر شهر های کشور میزان رعایت پروتکل ها به میزانی که انتظار داشتیم افزایش نیافته و در دو هفته ای که شرایط رنگ بندی جدید، منع تردد و تعطیلی مشاغل اعلام شده، میزان رعایت پروتکل ها خیلی مناسب نیست و به طور میانگین به حدود 61 درصد رسیده است.
رئیسی گفت: سوپر مارکت ها، خواربار فروشی ها، نانوایی، بانک ها و فروشگاه های زنجیره ای که جزو مشاغل گروه یک هستند و در شهر های قرمز و نارنجی باز هستند جزو بدترین مشاغل از نظر رعایت پروتکل ها هستند. کمترین میزان رعایت پروتکل ها را دارند. نیاز است این مراکز بیشتر رعایت کنند و نظارت بیشتری بر آن ها باشد و گرنه بسیار دردساز می شوند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: آمار تردد بین شهری در جاده ها نیز از 14 تا آخر فروردین نسبت به سال گذشته 56 درصد بیشتر شده در حالیکه 301 شهر قرمز، 95 شهر نارنجی، 45 زرد و هفت شهر آبی داریم. افزایش تردد ها ناشی از این است که در خیلی از
رئیسی گفت: میانگین تمکین مراکز خرید و مجتمع های تجاری اصلی در رعایت پروتکل ها و تعطیلی در شهر های قرمز و نارنجی 87 درصد است و در مورد اصناف فعال در معابر و خیابان ها و ... 80 درصد است و استان های زنجان، کرمان، خراسان جنوبی بیشترین میزان رعایت پروتکل ها را داشته اند.
وی ادامه داد: در مورد سایر پروتکل ها بحث رعایت مناسب بودن تهویه در مراکز سربسته که از عوامل بسیار مهم در ممانعت از انتقال بیماری است هم مطرح است و بی توجهی به آن در انتقال بیماری نقش دارد. تهویه مناسب فقط 64 درصد در اماکن عمومی رعایت می شود. ماسک زدن در اماکن عمومی 63 درصد، رعایت فاصله گذاری 61 درصد و رعایت در فروشگاه های زنجیره ای حدود 81 درصد است. اگر این اعداد زیر 90 درصد باشد خیلی اثربخشی ندارد بنابراین رعایت پروتکل ها مناسب نیست و حتما باید توجه بیشتری بشود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: در حوزه نظارت در یک هفته گذشته، 98 هزار تذکر و اخطار داده شد. 5800 از اماکنی که پروتکل ها را رعایت نکردند نیز پلمب شدند.
رئیسی گفت: بحث مهم دیگر که حتما نیاز است به آن توجه شود است که ویروس جهش یافته انگلیسی نوع غالب ویروس در کشور شده و تاخت و تاز می کند و باید جدی گرفته شود. خطر ویروس جدیدی است که در هندوستان شناسایی شده است. این ویروس به شدت مسری است و میزان تلفات بالایی دارد حتی از ویروس های دیگری مثل انگلیسی، بزریلی و آفریقای جنوبی شدیدتر است. استان های مرز های شرقی که در همسایگی پاکستان و افغانستان هستند باید بیشتر رعایت کنند و توصیه شد که روسای دانشگاه های علوم پزشکی و استانداران باید تمهیدات لازم را انجام دهند تا بتوانیم کنترل کنیم.
وی افزود: تعطیلی های شهر های قرمز و نارنجی تا پایان هفته ادامه دارد، اما بر اساس ارزیابی ها در دو هفته گذشته آن طور که باید و شاید این تعطیلی ها و محدودیت ها خیلی خوب رعایت نشده است.
رئیسی گفت: امیدواریم با رعایت پروتکل ها حجم ورودی بیماران به بیمارستان ها که بسیار زیاد شده کم شود، تمهیداتی برای افزایش تخت های بیماستانی و خالی کردن تخت های آن ها برای بیماران کرونا اجرا شده، اما پروتکل ها حتما باید رعایت شود تا ورودی بیمارستان ها کم شود. ستاد ملی کرونا هم امروز دستور داد تا جلسه ای در قرارگاه کرونا در وزارت کشور برگزار شود تا برای نظارت بیشتر بر اجرای پروتکل ها، تصمیمات جدید گرفته شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو